Jyryllä loukkaantumisten riivaama syksy

Kuva: Antti Raunio
Ykkössarjastakin tällä kaudella rutiinia saaneet Jyryn passari Jonne Haavisto (selin) ja Pälkäneen Luja-Lukon Tomi Perkiö kamppailevat pallosta kakkossarjan kärkipelissä, jonka vei nimiinsä Lukko erin 3–1.

Loukkaantumisia, kolhuja, armeijan takia tulleita poissaoloja ynnä muita. Lempäälän Jyryn lentismiesten valmennusduo Kari Nieminen ja Kimmo Katajamäki ovat saaneet urakalla raapia päätään ennen pelejä, mistä saadaan kokoon tarpeeksi pelikuntoisia pelaajia. Aina rosteri kuitenkin on läjään saatu, ja tuloksetkin ovat olleet suht’ hyviä. Jyry jatkaa liki sataprosenttisella varmuudella pelejään kakkossarjan ylemmässä jatkolohkossa keväällä.

– Likikään parasta Jyryä ei ole parketilla nähty. Rikkonainen syksy on ollut, toivottavasti murheet kevätpuolella helpottavat, kommentoi Kari Nieminen.

Jyryn saldo on tässä vaiheessa kahdeksan voittoa ja neljä tappiota. Neljän kärkisakin kisassa Jyry on tällä hetkellä toisena, joten pelit tosiaan jatkuvat keväällä kahdeksan joukkueen ylemmässä jatkosarjassa.

Pelaajistostaan Jyry on ollut tasainen. Välivuoden pitänyt yleispelaaja Eetu Saarinen on parantanut syksyn mittaan peliään huomattavasti. Keskimiehet Ossi Katajamäki ja Tapio Hieta ovat pelipaikkojensa aatelia kakkossarjassa. Passivastuuta on kantanut pääosin Jonne Haavisto ja ajoittain Verneri Halttula ja lajin suurlupaus B-ikäinen Saku Tuomivaara. Toinen B-ikäinen Lauri Peltoniemi on niin ikään saanut tulikasteensa miesten peleihin. Nuori hakkuri Tommi Nieminen on kärsinyt selkävaivoista, mutta terveenä ollessaan hän on väläytellyt potentiaaliaan. Julius Siltanen on tuonut vaihtoehdon liberon ja yleispelaajan paikalle, Kari Hieta puolestaan on hakkuroinut joitain pelejä. Kokeneet Saska Saren ja Riku Nissilä ovat olleet tasaisen varmoja suorittajia. Farmikumppani Kisasta mukana ovat olleet satunnaisapuina Teemu Uusitalo, Ossi Vesanen ja Toni Laine.