Erik Edner -mitalit Lempäälän tunnetuksi tekemisestä

Lempäälän Pandat. Kuva: Arto Laamanen.

Lempäälän kunta jakoi Erik Edner -mitaleita itsenäisyyspäiväjuhlassaan 6. joulukuuta. Vuonna 2018 palkinnon sai yksi yhteisö, yksi yritys ja yksi henkilö:

Lempäälän Pandat, Puhdistamo ja Kirsti Kuronen.

 

Mitalin numero 115. saanut kirjailija Kirsti Kuronen on syntyperäinen lempääläinen.  Hän on kirjoittanut 22 kirjaa, joista toistakymmentä on lasten- ja nuortenkirjaa, muutama runokokoelma ja yksi aikuisten romaani, Ammeiden aika.

Kirsti Kuronen on toiminut vapaana kirjailijana vuodesta 2009. Sitä ennen hän työskenteli kameramiehenä 17 vuotta.  Lisäksi hän on työskennellyt lehtitoimittajana ja tv-ohjaajana.

Puhdistamo tuo Kombucha-juomaa Portugalista. Kuva: Puhdistamo

Valintaperusteiden mukaan Kuronen on tehnyt Lempäälää tunnetuksi menestyksekkäällä kirjailijan urallaan. Hän on saanut vuonna 2005 sekä Lempäälän kunnan kulttuuritekopalkinnon että Kariston säätiön tunnustuspalkinnon. Vuonna 2011 Kuronen sai Topelius-palkinnon teoksestaan Piruettiystävyys. Paha puuska -kirjalle myönnettiin Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinto vuonna

2015. Kirjailijan työnsä ohella Kirsti Kuronen on monella tapaa

aktiivinen kulttuuritoimija Lempäälässä.

 

Lempäälän Pandat ry on lempääläläinen voimistelu- ja liikuntaseura, joka on liikuttanut kaikenikäisiä kuntalaisia vuodesta 1978. Yhdistys on tuottanut liikuntaelämyksiä ja onnistumisen kokemuksia eri-ikäisille kuntalaisille myös eri tapahtumissa.

Kirsti Kuronen.

Mitalin numero 116. saanut Lempäälän Pandat ry on tehnyt Lempäälää tunnetuksi osallistumalla lukuisiin kilpailuihin ja tapahtumiin kuten Voimisteluliiton järjestämiin suurtapahtumiin. Lempäälän Pandat tekee monipuolisesti yhteistyötä Lempäälän kunnan kanssa tarjoamalla erilaista toimintaa temppuratoineen ja ohjatun liikunnan puitteissa kunnan järjestämiin tapahtumiin.

 

Puhdistamo – Real Foods Oy on ensimmäinen superfood-brändi Suomessa. Yritys on perustettu vuonna 2009 ja sen toimialaa on luontaistuotteiden ja elintarvikkeiden tuottaminen ja jalostaminen sekä tukku- ja vähittäiskauppa. Tuotevalikoimaan kuuluvat mm. öljyt, proteiinit, raakasuklaat, välipalat, kahvit ja smoothiet.

Lempäälän Marjamäessä sijaitseva Puhdistamo on menestyvä lempääläinen kasvuyritys ja paikallinen työllistäjä. Yrityksessä työskentelee kuutisenkymmentä työntekijää. Puhdistamo on tehnyt Lempäälää tunnetuksi laadukkailla tuotteillaan. Puhdistamon superfoodeja ja terveystuotteita myy yli tuhat jälleenmyyjää eri puolella Suomea.

Kauppalehti on palkinnut Puhdistamon yhtenä Pirkanmaan alueen suurimpana Kasvaja- ja Menestyjä -yrityksenä.

 

Lempäälän kirkkoherran, pappissäädyn edustajana ruotsinvallan aikaan valtiopäivillä olleen Erik Ednerin syntymästä on tänä vuonna tasan 300 vuotta. Hän oli aloitteentekijä Tampereen kaupunkia perustettaessa.

Lempäälän kunta jakaa vuosittain Erik Edner -mitalin politiikan, kulttuurin ja talouden alalla Lempäälän hyväksi työtä tehneelle yksityiselle taholle tai yhteisölle. Ensimmäiset mitalit jaettiin vuonna 1984.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.