Erilaisuus kukoistaa Lekitekillä

Lekitekin Tommi Nyrönen, Aino-Kaisa Marttila, Johanna Heikkilä sekä Minna Ahonen ovat ylpeitä erilaisuudestaan ja hyödyntävät sitä jo täyttä päätä. Johtoryhmään kuuluu myös Samuli Solmio. Kuva: Tanja Meronen

Lempäälän kunnalle kiinteistöhuoltopalveluita tuottavan Lekitekin johtoryhmällä on takanaan menestyksekäs, puolen vuoden “Johtoryhmästä johtotiimiksi” -valmennus. Panostuksen toivotaan näkyvän entistäkin parempina palveluina Lekitekin asiakkaille.

Lekitekin johtoryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Johanna Heikkilä ja talouspäällikkö Aino-Kaisa Marttila sekä palvelupäälliköt Tommi Nyrönen, Minna Ahonen ja Samuli Solmio.

Johanna Heikkilä kertoo, että valmennukseen lähdettiin uteliaina ja positiivisessa hengessä.

– Kaikilla pitää olla halu kehittymiseen ja osallistumiseen, muuten muutos ei onnistu, Heikkilä painottaa.

Osallistujille oli valaisevaa saada selville, millainen ihminen itse pohjimmiltaan on. Analyysien mukaiset omat vahvuudet, kehittämiskohteet ja luontaiset taipumukset oli jokaisen tiimiläisen mielestä helppo allekirjoittaa.

Minna Ahonen kuvailee, kuinka ihmisistä herkästi haetaan heidän heikkouksiaan. Kuitenkin tuomalla esiin vahvuudet ja kehittämällä niitä, on helpompi onnistua, hän uskoo.

– Kyllä me kovasti toisiamme kehuimme, Tommi Nyrönen nauraa.

– Ymmärrän kollegoita ja heidän toimintaansa paremmin, Nyrönen uskoo.

– Lisäksi tiedostan nyt paremmin, mitä he minulta toivovat, hän jatkaa.

Lekitekin johtotiimiläiset osoittautuivat analyysien mukaan luontaisilta taipumuksiltaan eri tyylisiksi.

– Toiset luontaisemmin ideoivat. Toiset taas tarkastelevat kriittisesti ja tarvittaessa ampuvat ehdotukset alas. Toisen pitää miettiä asioita pitkään, kun toinen taasen on heti valmis muutoksiin ja uudistuksiin, lekitekiläiset pohtivat kilpaa.

Lekitekissä vastuita jaetaan nyt valmennuksen myötä kunkin henkilökohtaisten vahvuuksien mukaan.

– Esimerkiksi minulle on annettu enemmän vastuuta toiminnan tuloksellisuuden seurantaan ja raportointiin, Aino-Kaisa Marttila iloitsee.

Tiimiläiset kuvailevat, kuinka he ovat kyenneet myös tehostamaan johtoryhmätyöskentelyään. He valmistautuvat kokouksiin entistä paremmin ja perustelut päätöksenteon pohjaksi ovat jo valmiina.

– Olemme vieneet tätä tapaa myös esimiestasolle. Olemme myös tarkentaneet johtotiimin pelisääntöjä. Miten yhtiössä toimitaan? Mitkä ovat strategia ja visio? Näitä tietenkin levitetään johtotasolta muualle organisaatioon, Heikkilä kuvaa.

Valmennus on auttanut tiimiläisiä myös henkilökohtaisella tasolla ja lisännyt heidän hyvinvointiaan.

– Minulla on nyt ymmärrys itseäni kuormittavista tekijöistä. Nyt myös tiedän paremmin, millä saan stressiäni vähennettyä, Heikkilä sanoo.

– Helpottavaa oli myös oivaltaa, ettei tarvitse osata itse kaikkea vaan pystyy hyödyntämään muiden osaamista, Johanna Heikkilä kuvailee tunnelmiaan.

Lekitekille räätälöidyn “Johtoryhmästä johtotiimiksi” -koulutuksen toteutti Jari Saarenpää Type One Oy:sta, joka on kehittänyt Luontaiset taipumukset -valmennusmenetelmän.

– Vielä on kulunut niin vähän aikaa valmennuksesta, ettemme vielä tiedä kaikkia sen mukanaan tuomia hyötyjä, Lekitekin johtotiimiläiset toteavat yhteistuumin.

 

Teksti: Tanja Meronen

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?