20. kerran järjestetty Lempäälä soi keräsi 2 000 kuulijaa

Elizaveta Marchenko antoi heinäkuussa pianokonsertin Lempäälän seurakuntatalossa.

Viime kesänä Lempäälässä järjestetty Lempäälä soi -tapahtumissa oli yleisöä yhteensä noin 2 000 henkilöä. Konserttisarjan toteuttivat yhteistyössä Lempäälän kunta, Lempäälän seurakunta, Lempäälän kulttuuritapahtumat ry ja Lempäälä soi-tapahtuma.

Lempäälä soi -konserttisarjassa kuultiin 13 klassisen musiikin konserttia. Lempäälä soi -kurssien tuottamista konserteista pääjuhlan Erik T. Tawaststjernan ja Hui-Ying Liu-Tawaststjernan duopianokonserttiin myytiin maksullinen ohjelma. Muut konsertit olivat kokonaan ilmaisia. Yleisölle olivat ilmaisia myös forumilaisten ohjelmaan reilun viikon aikana sisältyneet kilpailut ja konsertit.

Konserttisarjassa oli mukana Lempäälän seurakunnan tuottama, maksullinen Ilpo Laspaksen urkukonsertti. Lisäksi Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry tuotti maksullisen jazz-konsertin Lempäälä-päivän vieton yhteydessä.

20-vuotisjuhlavuottaan viettäneessä Lempäälä soi -tapahtumassa pidettiin kolme kuuden vuorokauden mittaista musiikin mestarikurssia. Tapahtumasarjassa oli kaksi kuvataideleiriä. Kurssilaisia oli yhteensä 46.

Nuoria klassisen musiikin forumilaisia oli Venäjältä, Ukrainasta ja liettuasta 21 ja opettajia sekä säestäjiä seitsemän. Grand Prix -palkinnon voitti petroskoilainen viulu-piano-duo.

Lempäälän kunta myönsi Lempäälän Kulttuuritapahtumat ry:lle avustuksen, jolla maksettiin opettajien palkkioita noin 5 300 euroa. Lempäälän kunta ja seurakunta tukivat tapahtumaa järjestämällä kursseille konsertti- ja harjoittelutilat. Tapahtumia oli pääosin Lempoisten seurakuntatalossa ja Pyhän Birgitan kirkossa sekä kerran Ehtookodossa ja Luontaiskylpylän rannassa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.