Pirkanmaan Jätehuolto laajentaa muovipakkausten keräystä Lempäälässä

Kiinteistö voi liittyä muovipakkausten keräykseen omalla syväsäiliöllä tai Pirkanmaan Jätehuollolta vuokrattavalla säiliöllä. Kuva: Erkki Koivisto

Alueellinen jätehuoltolautakunta päätti 12. joulukuuta jätetaksan ja lietetaksan vuodelle 2019 Pirkanmaan Jätehuollon 17 omistajakunnalle.

Muovipakkausten keräys kiinteistöiltä laajenee Pirkkalan, Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian ja Ylöjärven taajama-alueille. Muovipakkaukset kerätään isoista, ajoneuvonosturin avulla tyhjennettävistä jätesäiliöistä. Kiinteistö voi liittyä keräykseen omalla syväsäiliöllä tai Pirkanmaan Jätehuollolta vuokrattavalla säiliöllä.

Uutena taksaan tulevat maksuttomat sekajäteastiat (harmaa, 140 l – 660 l), joiden vuokra sisältyy astian tyhjennyshintaan. Sama koskee biojäteastioita sekä maksuttomia lasi- ja metalliastioita.

Tyhjennyshinnoissa aluejätepisteitä käyttävien vuosimaksut pysyivät ennallaan: vakinainen asuinkiinteistö 110,15 euroa, yksin asuva 73,53 euroa ja vapaa-ajan kiinteistö 61,45 €.

Myös kartongin, lasipakkausten ja metallin keräyshinnat pysyvät ennallaan. Pirkanmaan Jätehuolto tarjoaa maksuttoman metallin ja lasipakkausten keräyksen kiinteistöille, joilla on sekajäte ja biojäte.

Myös sako- ja umpikaivolietteiden tyhjennyshinnat pysyivät lähes ennallaan. Lietteen käsittelymaksut ovat kuntien vesilaitosten vastaanottomaksujen mukaisia. Sakokaivojen ja pienpuhdistamojen käsittelymaksut ovat 9,92 –23,75 €/kuutio ja umpikaivojen 2,11–9,92 €/kuutio.

Pientuojahinnat jäteasemilla ja jätekeskuksissa pysyvät lähes ennallaan. Sekajätteen minimimaksu laskee seitsemästä viiteen euroon. Maksutta jäteasemille ja -keskuksiin voi edelleen tuoda kodin vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita sekä lajiteltuja hyötyjätteitä (paperi, kartonki, metalli, lasipakkaukset).

2019 hinnat julkaistaan vuodenvaihteessa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilla