Kisalaisten sukset lipsuneet ja luistaneet

Suomen cup -hiihdoissa kisalaiset ovat nyt hieman lipsuneet  menestysladulta. Vantaan cup -viestin 16. tammikuuta joutuivat LeKi:n naiset ja miehet jättämään väliin. Syinä oli kaksi sairastumista ja erään läheisen kuolema.

Leena Nurmi ankkurina joutui sivuun kurkkunsa takia. Näin ollen Sanni Alatalo aloittajana hyvin tiesi, ettei joukkue hiihdä maaliin asti. Hän hiihti kuitenkin osuutensa kahdeksanneksi nopeimmin. Kakkososuuden Oona Kettunen ei välittänyt jatkaa viestiä harjoituksenaan, koska oli edellisiltana kisannut cupin henkilökohtaisella matkalla.

Hollolassa ja Tampereen Kaupissa lekiläiset onnistuivat 19.–20. tammikuuta paremmin. Hollolan kansallisissa sääksjärveläinen Arto Hakala otti voiton 45-vuotiaiden vapaalla kympillä. Hän olisi ollut ajallaan Matti Heikkisen voittamassa yleisessä sarjassa 12. tuloslistan puolivälissä.

Hollolassa järjestettiin myös Hopeasompa-finaalien esikisat, nekin vapaalla hiihtotavalla. 14-vuotiaissa LeKin Ella Noora Haapalehdon ja Oona Kaikkosen sukset luistivat hienosti: sijoitukset kolmas ja kymmenes.

Oliver Kaikkonen oli 12-vuotiaisissa yhdeksäs. Viveca Kuivalahti hiihti 15-vuotiaitten vitosen sijalle 24., ja Atte Urvanta oli 16-vuotiaiden kahdeksalla kilometrillä 14.

Kaupissa rymisteltiin sunnuntaina sprintit. Edellisen päivän Hollolan kasi ei hiljentänyt Atte Urvannan vauhtia. Kisalainen sijoittui toiseksi, ja seurakaveri Juho Keskinen oli viides. Ella Noora Haapalehto jatkoi Kaupissa Hollolan malliin sijoittuen kakkoseksi.

Vanhempi jaguaari Esa Seppä eteni välierään, mutta jäi suksen mitan loppukilpailusta.

26.–27. tammikuuta Hakala ja Seppä kisaavat veteraanien SM-hiihdoissa Oulussa eivätkä siten pääse sunnuntaina oman seuran kansallisiin kisoihin Hakkarissa, jossa Oona Kettunen ja Sanni Alatalo nähdään.