Pakkasessa kilpailtiin ja ei kilpailtu

Sanni Alatalo ja Valtteri Niskanen (96) ottivat hyvät asemat jo Kaupin startissa. Kuva: Antero Korhonen

Kaupissa Tampereen Hiihtoseuran yhteislähtökisoissa lauantaina 26. tammikuuta LeKin kolmesta osallistujasta Sanni Alatalo voitti kympin liki puolella minuutilla. Eetu Tolvanen hiihti toiseksi M20-äsarjan kympillä. Yleisen sarjan 15 kilometrillä Valtteri Niskanen hiihti omastakin mielestään mukiinmenevästi viidenneksi.

Oulun Haukiputaan Virpiniemessä paukkupakkanen runteli veteraanien SM-hiihtoja. Pakkanen pysyi koko ajan vähintään 20 asteessa eli aikuisten pakkasrajalla ja tuuli lisäsi kylmävaikutusta. Puolet ilmoittautuneista jätti starttaamatta. Myöskään LeKi:n luottohiihtäjä Esa Seppä ei riskeerannut terveyttään, vaan tyytyi monen muun lailla hiihtelemään ilman lappua hyvin pukeutuneena. Arto Hakala hiihteli Sepän kanssa lämpimästi pukeutuneena Virpiniemessä hissukseen.

Antero Korhonen