Palveluseteli tehostettuun palveluasumiseen Lempäälässä

Tehostettua palveluasumista tuotetaan Lempäälän kunnassa tällä hetkellä Himminkodossa. Kunnalla ja Ehtookoto ry:llä on voimassa oleva sopimus, jolla Lempäälän  kunta hankkii tehostettua palveluasumista

Lempäälässä siirrytään vanhuspalveluiden tehostetun palveluasumisen järjestämisessä palvelusetelin käyttöön huhtikuun 2019 alusta lukien. Lempäälän kunnan hyvinvointilautakunnan tekemän päätöksen mukaisesti vanhuspalveluiden tehostettu palveluasuminen järjestetään tulosidonnaisella palvelusetelillä, jonka arvo on korkeintaan 102 euroa vuorokaudessa. Tulosidonnaisen palvelusetelin arvo riippuu asiakkaan tuloista.

Tällä hetkellä vanhusten tehostetut asumispalvelut tuotetaan sekä kunnan omana tuotantona että ostopalveluna.

Tehostettua palveluasumista järjestetään kunnan omana tuotantona Himminkodossa ja Sääkskodossa ja ostopalveluna Ehtookodossa sekä Lempäälän Arwola-kodissa. Lisäksi muutamia asiakkaita on sijoitettuna muihin yksiköihin Pirkanmaalla ja maakunnan ulkopuolella.

Yhteensä tehostetun palveluasumisen ostopalveluihin on sijoitettuna 17 Lempäälän kotokampukseen ja 17 muihin yksiköihin.

Lempäälän kotokampuksessa palvelusetelimenettelyyn siirrytään vasta vuoden 2020 alusta.

Tässä vaiheessa Lempäälän kunnassa otetaan käyttöön vanhustenhuollon tehostetun palveluasumisen palveluseteli. Lempäälän kunta tarjoaa kaikille nykyisille tehostetun palveluasumisen piirissä oleville mahdollisuutta siirtyä tehostetun palveluasumisen palveluseteliasiakkaaksi. Palveluasumisessa palveluseteliin siirrytään Lempäälässä mahdollisesti myöhemmin.

Uudet tehostetun palveluasumisen asiakkuudet voidaan sijoittaa palvelusetelillä asiakkaan tai hänen omaisensa valitsemaan asumisyksiköön, mikäli hän ei kieltäydy vastaanottamasta palveluseteliä.

 

Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tai kuntayhtymän tuottamalle palvelulle. Jos asiakas ei halua käyttää palveluseteliä, kunnan on ohjattava hänet muulla tavoin järjestettävien palveluiden piiriin.

Setelin saaminen edellyttää, että kunnallinen viranhaltija arvioi henkilön palvelun tarpeen.

Setelin on katettava kustannukset kokonaan palveluissa, jotka ovat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain mukaan asiakkaalle maksuttomia.

Kunta hyväksyy terveyden- ja sosiaalihuollon palveluntuottajat, joiden palvelujen ostamiseen palveluseteliä voidaan käyttää.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.