Hiihtoja vielä joka lähtöön

Hiihtokausi alkaa olla lopuillaan, mutta ei vielä lopussa. LeKi:n nuoret ja varttuneet hiihtäjät kilpailivat Suomenmestaruustasolla viime viikonvaihteessa. Tampereella kilpailivat veteraanit ja Haapavedellä nuoret.

Joukkue Esa Seppä, Juha Bäck ja Thomas Nyholm voitti Kaupissa Suomen Aikuisurheiluliiton 3×5 kilometrin viestimestaruuden sarjassa M35. Vain Seppä kuuluu kolmevitosiin, Bäck ja Nyholm kilpailevat vanhemmissa sarjoissa. SAUL:n sääntöjen mukaan viestijoukkueen sarja määräytyy joukkueen nuorimman mukaan. Uusi lekiläinen Bäck voitti kerran sprintissä SM-hopeaa ja on edustanut Suomea maailman cupin kilpailuissa.

Haapaveden SM -hiihdoissa nuorilla oli vuorossa pitkät matkat. Valtteri Niskanen oli lauantaina 23-vuotiaiden perinteisen 15 kilometrillä 29. 20-vuotiaissa Eetu Tolvasen hiihto katkesi suksiongelmiin. Sunnuntaina kisattiin vapaalla yhteislähtönä 30 kilometriä. Tolvanen seuloitui noin 50 kilpailijan joukosta sijalle 33. Niskanen keskeytti. Lauantain kilpailu ilmeisesti painoi, koska sarjassa oli kymmenen keskeyttänyttä eikä 15 edes startannut.

Vuokatti-hiihdon osana hiihdetyn 100 kilometrin kilpailun kolmoseksi jaksoi Lempäälän Timo Markkula. Myös Kainuun sprintiksi sanottu kilpailu on kaksijakoinen, ensimmäinen puolisko perinteisellä ja sitten vapaalla. Markkulan aika oli alle kuusi tuntia.

Hämeen hiihtopiirin Krista-cupissa LeKi:n juniorit keräsivät pisteitä kolmanneksi eniten. Järjestys ratkesi kuuden eri seuran järjestämien kilpailujen perusteella. Yhden osakilpailun järjesti LeKi Hakkarissa.