Kuljun työväentalolla muistellaan arkea ja juhlaa

 

Tarinakahvilassa jutellaan toisten kanssa ja kerrotaan, mitä muistetaan vanhasta ajasta, mitä Kuljun työnväentalolla on tehty ja millaisia ihmisiä se on luokseen kutsunut.

Nyt on mahdollisuus saapua jakamaan muistonsa Kuljun työväentalosta, joka on nähnyt niin hupia, talkoita ja käsirysyjäkin.

Pirkanmaan maakuntamuseo järjestää ilmaisten pullakahvien merkeissä kaikille avoimen tarinakahvilan torstai-iltana 11. huhtikuuta Kuljun työväentalolla seutumuseomallin kehittämishanketta. Tilaisuudessa on tarkoitus kuulla ja jakaa tarinoita Kuljun työväentalon arjesta ja juhlasta.

Seutumuseotutkija Hanna Jaakkola odottaa tarinoiden voivan olla tärkeä osa Kuljun työväentalon historiaa.

– Oletko sinä viettänyt ikimuistoiset juhlat Kuljun työväentalolla tai noussut palkintokorokkeelle ja jopa voittanut tavoitellun kultamitalin? Entä olitko mukana tansseissa tai niiden yhteydessä usein sattuneissa nujakoissa? utelee Jaakkola mainiten, että kaikki ovat tervetulleita jakamaan muistonsa tai vain kuuntelemaan tarinoita kahvikupposen äärelle.

Tarinakahvilaa ovat järjestämässä Pirkan opisto, Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut, Pirkanmaan maakuntamuseo, Lempäälä-seura ry, Lempäälän-Vesilahden Sanomat ja Kuljun Työväenyhdistys ry. Tarinakahvila on osa Pirkanmaan maakuntamuseon Seutumuseomallin kehittämishanketta.

Tarinakahviloiden ajatuksena on koota muistelijoita yhteen jakamaan tarinoita valituista teemoista ja paikoista. Arkisetkin muistot voivat nostaa esille merkittäviä asioita menneestä.

Tarinat tallennetaan Lempäälän kunnan arkistoon sekä Pirkanmaan maakuntamuseon Siiri-tietojärjestelmään, jotta ne ovat kerrottavissa myös tuleville sukupolville.