LeKille toinen veteraanikulta lentopallossa

LeKin kultaiset 35:set. Kuvasta puuttuu Matti Hietanen. Kuva: Juha Raunio

Lempäälän Kisan yli 35-vuotiaat lentopallomiehet olivat Vuoreksen koulukeskuksessa pelattujen SM-finaalien suosikkijoukkue kivikovan kokoonpanonsa ansiosta. Suosikin paineet pitää kestää, ja sen LeKi kestikin mestaruuden arvoisella tavalla. Mestaruudesta voi huoletta sanoa, että se tuli suvereenilla tavalla. LeKi ei hävinnyt yhtään erää koko kovatasoisen turnauksen aikana, vaikka pelasi kuusi ottelua.

– Tähän oli hieno päättää lentopallokausi. Ihan mukavaa sekin, että finaalin voittoon vaadittiin kova taistelu jälkimmäisessä erässä ja nousu takaa-ajoasemasta voittoon, hehkutti joukkueen kapteeni ja puuhahenkilö Sauli Silpo.

Finaalissa vastustajana oli Kuhmo-Lentis, joka karkasi muutaman pisteen karkumatkalle toisen erän lopussa. Ossi Heinon ottaminen syöttämään oli loistava valmennusliike ja sen myötä LeKi sai hyökättyä tärkeät kavennuspisteet. Ratkaisupallon toisesta ottelupallosta tinttasi kentään Anssi Vesanen libero Petri Lignellin passitarjoilusta.

LeKin 40-vuotiaat voittivat myös kultaa muutama viikko sitten ja silloinkin finaalivastuksena oli Kuhmon joukkue. Lentopallokausi 2018–19 jää näin monellakin tapaa historiaan, yhtenä muistettavan arvoisena tekona kaksi SM-kultaa.

LeKin kultajoukkueessa pelasivat: Sauli Silpo, Anssi ja Ossi Vesanen, Petri Lignell, Matti Hietanen, Ossi Heino, Jukka Lehti, Jani Jokela, Esa Kunnari, Harri Mäkinen ja Eero Jokinen. Turnausvalmentajina toimivat Jussi Niemi ja Jari Hahl sekä joukkueenjohtajana Antti Raunio.

Kuortaneella pelatussa C-poikien SM-finaaliturnauksessa Lempäälän Jyry pelasi varsin tasavahvoilla otteilla ja kuittasi sijan 10. Yksi iso tavoite toteutui jo siinä, että finaalipaikka saavutettiin ja kymmenenneksi paras ikäluokkajoukkue ei ole harrastetussa lajissa lainkaan huono tulos.