Lempäälässä on aloittanut valmistus- ja maahantuotitoimintansa usea pienimuotoinen ja vähän suurempikin elintarvikealan yritys. On leipomoita – joukossa yksi gluteenitonkin, kahvipaahtimo, pienpanimo, suklaatehdas, kikhernepasta-, chilisoosi-, superfoodyritys…
Tuoreimpana joukkoa on täydentämässä jäätelötehdas, jolle Lempäälän kunta päätti maaliskuun lopussa myydä yritystontin Sääksjärveltä Vikinraitilta, läheltä gluteeniton leipomo Ilonaa ja Sääksjärvitaloa.
Muuttoaikeissa oleva Tampereen Jäätelötehdas Oy toimii vuokralla entisissä Valion tiloissa Lakalaivassa Tampereella. Muutaman hengen työllistävä perheyritys haluaa investoida omiin tuotantotiloihin.
– Emme halua tässä vaiheessa avata tulevaa toimintaamme Lempäälässä, sillä kauppakirjaa tontista ei ole vielä allekirjoitettu. Valmiina on vasta Lempäälän kunnanhallituksen päätös myydä tontti meille, sanoo perheyrityksestä vastaava Jaana Sassi.
Hän haluaa katsoa ensin rauhassa ennen kuin kertoo suunnitelmista. Voihan olla, että joku saa päähänsä valittaa kaupasta.
Yritys aloitti italialaisen jäätelön myynnin vuonna 2004. Toiminta laajeni italialaisen jäätelön maahantuontiin. Samalla kypsyi ajatus omasta jäätelön valmistuksesta. Tehtaaseen hankittiin uudet koneet Italiasta vuonna 2007.
Tampereen Jäätelötehdas valmistaa italialaiset jäätelöt ja sorbetit alusta loppuun itse suomalaisena käsityönä. Jäätelöihin ei lisätä keinotekoisia väriaineita.
– Valmistamme gelatot ja sorbetit alusta loppuun itse. Käytämme italialaisia reseptejä, joihin lisäämme ripauksen suomalaisuutta ja nykypäivää. Jäätelöihin käytetään vain puhtaita ja aitoja raaka-aineita kuten sesongin marjoja ja hedelmiä sekä eri makuja. Tuotteidemme kotimaisuusaste on vähintään 80 % ja jopa 93 %, yrityksestä sanotaan.