Pauli Kiuru ei ollut varma läpimenostaan

Eduskuntapaikkansa uusinut kokoomuksen Pauli Kiuru myöntää jännittäneensä omaa vaalitulostaan.

– Etukäteen on tosi vaikea ennustaa, mitä tulee tapahtumaan.

Kiurun äänimäärä 6286 oli lopulta Pirkanmaan kokoomusehdokkaista AnnaKaisa Ikosen ja Sofia Vikmanin jälkeen kolmanneksi suurin. Kotikaupungistaan Valkeakoskelta Kiuru sai 1909 ääntä ja naapurikaupungista Akaasta 436 ääntä.

Maanantaina aamupäivällä Kiuru juhlisti läpipääsyään vaalitiimin tarjoamilla kakkukahveilla Valkeakoskella. Iltapäivällä kansanedustaja oli lähdössä palauttamaan vuokrattua mainoslaitetta Tampereelle. Myös vaaliautona toimineesta vanhasta Mazdasta poistettiin mainostarrat heti aamulla.

– Auto on ollut meillä vuodesta 2003, eikä siitä luovuta. Siinä on vähän jo ajan merkkejä, jolloin ei tarvitse hirveästi varoa, jos vaikka mainoslaite kolhaisee maalipintaa, Kiuru toteaa.

Kallis kampanja

Kiurun mukaan kokoomuksen kanta hallitusneuvotteluihin on puoluejohdon asia.

– Uskon, että hallituksen kokoaja esittää kaikille samat kysymykset ja siitä lähdetään linjaamaan, löytyykö yhteistä näkemystä.

Kiuru toteaa kokoomuksen loiventaneen jo matkan varrella näkemystään mahdollisesta yhteistyöstä perussuomalaisten kanssa.

– Itse olen sitä mieltä, että mitään ryhmää tai puoluetta ei voi etukäteen sulkea pois. Aina pitää neuvotella ja katsoa, mihin kukakin on valmis sitoutumaan. Perussuomalaisilla on varmasti tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta myös se on neuvoteltava asia. Tietenkin kirjausten pitää olla Suomen lain mukaisia, Kiuru toteaa.

Kiuru teki näyttävän vaalikampanjan, jota hän kuvailee kalliiksi. Kiuru ei vielä maanantaina osannut sanoa tarkkaa summaa, koska osa laskuista on vielä tulematta.

– Samoissa suuruusluokissa se varmaan on kuin vuonna 2011 ja 2015 eli sellaiset 70 000–80 000 euroa, hän arvioi.

Kansanedustaja Pauli Kiuru uusi paikkansa eduskunnassa. Akaasta Kiuru sai 436 ääntä.