Lukiot pantiin vertailuun kevään ylioppilaskirjoitusten pohjalta – Lempäälän lukio samoilla sijoilla Virtain ja Nurmon lukioiden kanssa

Lukiot pantiin viivalle pakollisten aineiden arvosanojen pohjalta.

Yle on julkaissut listan, jossa Suomen lukiot on pantu järjestykseen kevään 2019 ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella. Listauksen perusteena on lukioiden menestys pakollisissa yo-aineissa.

Ylioppilaskirjoituksissa täytyy osallistua neljän pakollisen aineen kokeeseen. Lista näyttää keskiarvon siitä pistemäärästä, minkä kunkin koulun lukiolaiset ovat saavuttaneet.

Kärkipaikoilla loistavat pääkaupunkiseudun lukiot. Ykkösenä on Etelä-Tapiolan lukio (6,12), kakkosena Ressun lukio Helsingistä (5,77) ja kolmantena Helsingin normaalilyseo (5,61).

Vertailussa Lempäälän lukion sijoittuu sijalle 219.  Vertailuluvun 4,18 jakavat Lempäälän kanssa Raudaskylän kristillinen opisto (Ylivieska), Järvenpään lukion aikuislinja, Virtain lukio, Nurmon lukio, Lyseonpuiston lukio (Rovaniemi) ja Lohjan yhteislyseon lukio.

Häntäpaikalla vertailussa on Pyhäselän lukio vertausluvulla 3,18.

Listasta ei ole rajattu pois kaksoistutkinnon suorittaneita, jotka valmistuvat esimerkiksi ammattiopistosta ja ylioppilaiksi. Heidät ja heidän yo-tuloksensa on laskettu osaksi sitä lukiota, jossa opiskelijat ovat suorittaneet yo-kirjoituksensa.

 

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.