Lempo-Volley ja Akaa-Volley tiivistävät yhteistyötään: ”Toivottavasti lentisfanit löytävät molemmat joukkueet runsaslukuisesti ensi sesongilla”

Kuva: Juha Raunio
Lempo-Volleyn puheenjohtaja Harri Montonen (vasemmalla) ja Akaa-Volleyn puheenjohtaja Teemu Salminen solmivat ensi kautta kattavan yhteistyösopimuksen.

Etelä-Pirkanmaan alueen lentopallon suurseurat Lempo-Volley ja Akaa-Volley ovat solmineet ensi kautta koskevan yhteistyösopimuksen. Akaan puheenjohtaja Teemu Salminen ja Lempon puheenjohtaja Harri Montonen allekirjoittivat kuuden pykälän laajuisen yhteistyösopimuksen, jonka ydin on tiivistää seurojen yhteistyötä, jotta laji kukoistaisi entistäkin paremmin Tampereen eteläpuolella.

– Viime aikoina on koettu niin positiivia kuin negatiivisiakin urheilu-uutisia. Molempien sanoma on selkeä: yhteistyön tie aina paras tie, sanovat puheenjohtajat Salminen ja Montonen.

Yksi sopimuksen oleellisimmista kohdista on seurojen edustusjoukkueiden välinen farmisopimus, jonka perusteella Akaan Mestaruusliigan pelaajat ja Lempon ykkössarjalaiset voivat valmentajien erikseen sopimalla tavalla liikkua kauden aikana. Myös jo viime kaudella kokeiltua ja hyväksi havaittua yhteistreenaamista tiivistetään.

Sekä Akaan että Lempon edustusjoukkueiden pelaajarosterit tulevat olemaan noin 10–12 pelaajaa. Lemposta voi pelaaja nousta paikkaamaan Akaan loukkaantumisia tai sairastumisia ja Akaasta puolestaan voidaan kutsua vähemmän pääsarjassa peliaikaa saaneita pelaajia puolestaan tilkitsemään Lempon aukkoja.

– Mihinkään pelaajaralliin ei ole tarvis ryhtyä, vaan liikkuminen on aina tapauskohtaista ja siirtoja tehdään molemminpuolisen harkinnan perusteella. Valmentajien sana on ratkaisevaa, tähdentää Harri Montonen.

Akaa-Volleyn liigapeleissä on ollut mainio pöhinä ja edellisillä kausilla myös LeKin nimellä pelannut ykkössarjajoukkue sai hyvin väkeä Hakkarin katsomoihin.

– Matka Lempäälästä Akaaseen tai toisinpäin on lyhyt hujaus. Toivottavasti lentisfanit löytävät molemmat joukkueet entiseen malliin tai vaikkapa vähän runsaslukuisemminkin ensi sesongilla, heittää Teemu Salminen täkyä penkkiurheilijoille.
Seurojen edustusjoukkueet pyrkivät pelaamaan kauden avauspelin keskenään Hakkarissa elokuun lopulla.