Koreografi-tanssija Virpi Pahkinen Laukon kartanossa – jossa tänä kesänä Marita Liulian, Jukka Rintalan, Virpi Kannon ja Helge Dahlmannin näyttelyt

Virpi Pahkinen tarjoaa yhdessä tanssipartnerinsa Pontus Sundset Granatin kanssa dynaamisen ja veistoksellisen tanssiesityksen osana Marita Liulian taiteilijapäivää Laukon kartanossa. Kuva: Marita Liulia

Marita Liulian Mysterium-näyttely herää eloon, kun Laukon kartanon historiallisessa puistossa tanssii lauantaina 15. kesäkuuta taiteilijan sielunsisar, koreografi Virpi Pahkinen.

Yhdessä tanssipartnerinsa Pontus Sundset Granatin kanssa Virpi Pahkinen tarjoaa dynaamisen ja veistoksellisen kauniin kokemuksen, joka johdattaa katsojat Pahkisen tanssin salattuun maailmaan. Esitys on osa Marita Liulian taiteilijapäivää Laukon kartanossa.

Marita Liulia Mysterium -päivän aikana museovieraat pääsevät tutustumaan Liulian vastikään avautuneeseen Mysterium-näyttelyyn taiteilijan opastuksella. Marita Liulian tanssiaiheisia lyhytelokuvia, Swan Song ja Jumalattaren paluu, voi katsella päivän aikana.

Virpi Pahkinen (s. 1966) on työskennellyt koreografina ja soolotanssijana kiertäen 47 maassa kuudella mantereella. Sooloteosten lisäksi Pahkinen on luonut koreografioita useille tanssiryhmille.  Suomen Kansallisbaletti on esittänyt Pahkisen koreografiat Korona vuonna 2011 ja Cantus Arcticus 2017.

Marita Liulia (s. 1957) on kuvataiteilija, jonka maailma levittäytyy tänä vuonna Didrichsenin taidemuseoon, Laukon kartanoon ja Kuntsin modernin taiteen museoon. Uuden näyttelytrilogian ytimessä ovat ilmastonmuutoksen tuottamat luonnonilmiöt. Liulia vastaanotti Pro Finlandia-mitalin vuonna 2018.

Yleisölle kesäkuun alusta jälleen kesäksi auenneessa Laukon kartanossa nähdään tänä kesänä Marita Liulian, Jukka Rintalan, Virpi Kannon ja Helge Dahlmannin näyttelyt.