Tarvitsetko helpon herkutteluhetken pitkän päivän jälkeen? Tai hieman hienomman aamiaisen vieraille? Tai juhannuspöytään jälkkäriherkku, joka on sekä nopea että hieman erilainen? Banaani on monikäyttöinen aarre, joka sopii hyvin esimerkiksi lettutaikinan pohjaksi. Lempäälän-Vesilahden Sanomat esittelee kesäherkun joka lähtöön, ja voit viritellä sitä mieleiseksesi.
Resepti:
- Kolme tuoretta kuorittua banaania
- Kolme kananmunaa
- 1 tl vaniliinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Nyrkkisääntö: yhtä monta banaania ja kananmunaa. Voit tehdä taikinasta isomman lisäämällä samassa suhteessa banaaneita ja kananmunia. Kolmen banaanin taikinasta tulee noin viisi isohkoa lettua.
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai blenderiin, ja soseuta tasaiseksi taikinaksi. Paista paistinpannulla voin kanssa kauniin kullanruskeiksi letuiksi, koristele ja nauti.
Koristeluun:
Tuoreita marjoja
Jäätelöä
Kuinka tuunata lettuja?
Taikinaan voi lisätä esimerkiksi proteiinijauhetta, kaakaojauhetta tai kaurahiutaleita. Lisäämällä nestettä, kuten maitoa, saat taikinasta löysempää.
Voit valita mieleisesi marjat ja kermavaahdon jäätelön tilalle, tai vaikkapa pähkinärouhetta ja suklaarouhetta.
Ruokaisamman letuista saa, kun tekee esimerkiksi jauheliha- tai kasvistäytteen, ja kääräisee sitä letun sisään.