Vedenjakelu keskeytyy tiistaina Säijässä kuudeksi tunniksi

Tiistaina 9. heinäkuuta vedenjakelu keskeytyy hetkeksi Säijän alueella Lempäälässä asennustöiden vuoksi. Vedenjakelun keskeytys alkaa aamulla kello 7, ja kestää arviolta noin kuusi tuntia.

Tampereen Vesi tekee Pirkkalassa Keskisentiellä uuden paineenkorottamon asennusta, mikä vaikuttaa vedensaantiin Säijässä.

– Työn aikana vesijohtopaineet saattavat palata, kun vettä syötetään väliaikaisilla järjestelyillä linjaan, mutta paineet katoavat taas siinä vaiheessa, kun asennukset tehty ja linjaa otetaan käyttöön ilmaa verkostosta poistamalla sekä verkostoa huuhtelemalla, Lempäälän Vesi kertoo tiedotteessaan.

– Katkoksen jälkeen putkistosta saattaa irrota saostumia ja ruostetta, jotka aiheuttavat veden värjäytymistä ja sameutta. Nämä eivät ole terveydelle vaarallisia haittoja, mutta niistä saattaa aiheutua hanojen ja pesukoneiden sihtien tukkeutumista sekä vaalean pyykin värjäytymistä. Putkistoihin on saattanut päästä ilmaa, mikä  voi aiheuttaa ”kolinaa” ja pärskymistä. Haittojen poistamiseksi suosittelemme kylmän veden juoksutusta kunnes vesi kirkastuu.