LeKin punttihirmut hyvässä vireessä – Suomen ennätys ja Tokion olympialaisten esikisakäynti

Emma Gleisner nostamassa Rönnin lavalla. Kuva: Juha Aho

Emma Gleisner loisti Eräjärven Rönnillä ja Teemu Roininen Tokion olympialaisten esikisoissa.

Emma Gleisnerin kuntokäyrä kehittyy kaiken aikaa. Rönnillä kisattiin tempauksen ja työnnön erillisistä Suomen mestaruuksista ja molemmissa Emmalle ripusettiin kultaa kaulaan. Tempauksen rautamäärä oli 85 kiloa, mikä oli myös uusi alle 23-vuotisten Suomen ennätys. Työnnössä hän vipusi 102 kiloa suorille käsille.

– Flunssa vaivasi viikon verran, mikä näkyi hiukan eritoten työnnössä. Tempaukseen ja toki yleisesti koko kisojen sujumiseen olen tosi tyytyväinen. Elokuussa kisakausi jatkuu nuorten SM-kisoilla, turisi SE-nainen Emma Gleisner, jonka kilpailupaino oli noin 68 kiloa.

Teemu Roininen matkasi peräti Japaniin asti hakemaan tuntumaa ensi vuoden olympialavaan. Raskaan sarjan nostajan noteeraukset olivat tempauksessa 148 kiloa ja työnnössä 195 kiloa. Yhteismäärä oli siis 343 kiloa. Sekä tempauksessa että työnnössä Roinisella oli haasteita tiukan tuomarilinjan kanssa. Esimerkiksi 195 kilon työntösuorituksen tuomarit hylkäsivät, mutta kilpailun jury sen lopulta hyväksyi.

– Tärkeintä oli saada tulos. Taisi olla ensimmäinen kerta minun urallani, kun jury hyväksyy noston tuomareiden hylkäämisen jälkeen, tiedotti Roininen painonnostoliiton tiedotteessa.