Laukon maita on myynnissä – 109 hehtaaria peltoa myydään tarjousten perusteella

Kuva: Katariina Onnela/LVS:n arkisto

Vesilahden Laukossa on myynnissä iso, lähes yhtenäinen peltokokonaisuus kartanon ympäristössä ja Pyhäjärven läheisyydessä.

Myynnissä olevan määräalan pinta-ala on noin 109 hehtaaria, josta noin 10 hehtaaria on piennaralueita, peltosaarekkeita ja tiealueita sekä vähäisiä metsänreunoja. Peltomääräala on noin 99 hehtaaria. Lähtöhinta on 950 000 euroa.

– Kartanon rakennuskokonaisuuden kunnostaminen ja kulttuuritoiminnan aloittaminen ovat vaatineet huomattavia investointeja, ja siitä syystä peltoja myydään, Laukon kartanon rouva Liisa Lagerstam kertoo.

Myynti-ilmoitus löytyy Metsätilat.fi-sivustolta. Tarjousaika päättyy 30. elokuuta kello 23.59.

– Peltojen vuokrasopimus on päättymässä eli ostaja saa pellot heti viljeltäväkseen tukioikeuksineen. Myös noin 30 hehtaaria kartanon omistukseen jäävää peltoa voi ostaja saada viljeltäväkseen vuokrasopimuksella, sivustolla kerrotaan.

Määräala myydään vapaana kiinnityksistä. Ostajia muistutetaan rajoitteista ja rasitteista, sillä alueella on huomattavan paljon muinaismuistokohteita, joiden turmeleminen on kielletty. Kielto koskee lähinnä peltojen keskellä olevia kiviröykkiöitä, joista suuri osa on hautaröykkiöitä.

 

Laukon kartanosta merkittävä hautalöytö