Kävelyfutis tarjoaa uutta liikuntamuotoa

Lempäälän Vapari-hallilla alkaa elo-syyskuun taitteessa kokeilu uudenlaisesta lempeästä kuntoilumuodosta eli kävelyfutiksesta. Lajin juuret ovat Englannissa, ensimmäiset kokeilut tehtiin vuonna 2011 ja jo nyt Brittein saarilla on lajilla yli 35 000 harrastajaa.

– Taidollisia vaatimuksia ei ole, eikä loukkaantumisriskikään ole iso. Säännöt kieltävät pääpelaamisen ja ainoa etenemismuoto on kävely. Vapari-hallilla on kaksi ilmaista kokeilukertaa ja jos väkeä löytyy, tarkoituksena on jatkaa toimintaa syksyn ja talven ajan päiväaikaan, esittelevät hankkeen puuhamiehet Risto Tuominen ja Petri Mäkinen LeKi-futiksesta.

– Erityisesti yli viisikymppiset tervetuloa, mutta kokeilemaan voi tulla nuorempikin liikkumisesta kiinnostunut. Varusteina tarvitsee vain nappikset tai lenkkarit, vinkkaavat Tuominen ja Mäkinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?