Karinkanta tuomarina judon MM-kilpailuissa – mahdollisuudet edustaa ensimmäisenä suomalaisena judotuomarina olympialaisissa

Karinkanta tuomarina joukkueiden MM-kilpailun loppuottelun toisessa ottelussa N-57 Tsukasa Yoshida, Jpn (valk) vastaan Sarah Leonie Cysique, Fra (sin). Kuva: Marina Majorova

Lempäälän Syokonkan Judon Veli-Matti Karinkanta edusti suomalaista judotuomariosaamista  22.8.–1.9. Tokiossa pidetyissä judon MM-kilpailuissa. Kaikkien aikojen kovatasoisimmaksi ja komeimmaksi kutsuttuun MM-kilpailuun oli valittu 18 tuomaria, joista kahdeksan oli Euroopasta.

Karinkanta sai tuomita mattotuomarina kaksi kultamitaliottelua: miesten -73 kg ja naisten -70 kg loppuottelut. Lisäksi hän oli tuomarina kaikkien aikojen jännittävämmäksi mainitun sekajoukkueiden MM-kultaottelun (Jpn-Fra) kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Kilpailut olivat samalla ensi vuonna Tokiossa järjestettävien olympialaisten esikilpailut. Näiden tuomarinäyttöjen perusteella Karinkannalla on hyvät mahdollisuudet edustaa suomalaista tuomariosaamista kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisena judotuomarina olympialaisissa.

 

Lue myös:

LeKin Karinkanta tuomarina judon MM-kilpailussa