Nyt tehdään komeaa keskustaa

Kierros Lempäälä-talon työmaalla sai vieraan vakuuttuneeksi. Nyt tehdään Lempäälään jotakin todella hienoa.

Lempäälä-talo rakennuksineen ja ympäristöineen on jotakin, mitä ulkopuolisen on ollut vaikea edes kuvitella.

Rakennukset eivät ole mitään perusvirastolaatikoita, vaan ne ovat suunnittelultaan kiinnostavia ja ajatuksia herättäviä. Aivan oma lukunsa ovat Lempäälä-talon palveluratkaisut. Kunnan palveluja hakeva asiakas voi odottaa tapaamista kahvilassa tai lehtiä lukien. Hänet noudetaan neuvotteluun, jota varten palvelukäytävällä on tarpeeseen rakennettuja huoneita.

Monet yksityiskohdat viehättävät silmää. Ehkä eniten rakennusten valoisuus. Kirjaston katolla on suuri valolyhty, josta tuleva luonnonvalo valaisee avointa tilaa isojen ikkunoiden lisäksi.
Telkäntaipaleen sillasta tulee vertaansa vailla oleva maamerkki, joka yhdistää rakenteilla olevan ensimmäisen kehän ja tulevan läntisen puolen.

Paljon puhutun parkkitalon helmenä on autohuolto ja -pesu. Melkoisen kätevää, kun junamatkan ajaksi voi jättää autonsa huoltoon tai vaikka katsastettavaksi. Hienoa uudenlaista palveluajattelua.

Lempäälä-talosta löytyy kaksi katsomoa, paljon monikäyttötilaa sekä oleskelutilaa niin sisältä kuin ulkoa.

Yrittäjät ovat oivaltaneet Lempäälä-talon mahdollisuudet, ja niinpä muun muassa ravintola- ja autohuollon tiloille on jo yrittäjät olemassa.

Lempäälän seurakunnan ratkaisua odotellaan. Seurakunnan päätöksentekijöiden kannattaisi tehdä visiitti työmaalle.