Kommentti: Toivot täyttää tyhjää tilaa

Lempääläisessä palloilun edustustasolla tapahtui viime kevään ja kesän aikana ikäviä mullistuksia, kun jääkiekossa LeKillä Mestis-vaihtui konkurssin jälkeen neljännen tason kakkosdivariksi ja futsalissakin Loiske otti askeleen taaksepäin vaihtamalla ykkösdivaripaikan kakkosdivaripaikaksi.

Molemmat asiat olivat ikäviä ja menetetyt asemat ovat erittäin vaikeasti takaisin saavutettavia. Etenkin jääkiekon puolella lajin taso on niin kivenkova ja taloudelliset vaatimukset huimat, että ihan lähivuosina ei varmastikaan Mestis-lätkää Hakkarissa nähdä.

Lentopallo piti paikkansa maan toiseksi korkeimmalla tasolla ja Lempäälässä paljon harrastettu salibandy otti kilpailullisesti askeleen eteenpäin, kun Lempäälän Toivot toteutti nousuhaaveensa hankkimalla paikan kolmosdivarista.

Kun mainitsee, että Vesilahden Visa ja Lempäälä Sport pelaavat nelosdivaria ja uudelleen henkiin herätetty LeKin miesjoukkue aloittaa pohjasarjasta eli kutosesta, voidaan sanoa säbän täyttävän ainakin osittain jääkiekon ja futsalin jättämää tyhjää tilaa.

Salibandy lajina kasvoi räjähdysmäisesti 2000-luvulla, kunnes kasvun saturaatiopiste saavutettiin noin viitisen vuotta sitten. Harrastajien lukemat ovat kuitenkin komeita. Vuonna 2018 liiton jäsenseuroja on noin 800 kappaletta ja niissä rekisteröityjä pelaajia yli 65 000. Kun kuuntelee lajin sisäpiirissä olevia henkilöitä, on lajin urheilullinen taso nousussa kautta rintamien.

Lempäälän Toivot pelaa Ideapark Sportissa seuraavan kerran kolmosdivaria lauantaina 12. lokakuuta. Silloin kannattaa poiketa sinne katsomaan vauhdikasta ja tapahtumarikasta lajia.