Anita Korva ja Ville Ahonen kiitivät rullasuksin huimasti – Maajoukkuehiihtäjien rullahiihto Ideaparkissa oli vauhtisirkus

Finaalin loppusuoralla johdossa Laura Mononen takanaan Anita Korva, Vilma Nissinen ja Krista Pärmäkoski. Kuva: Antero Korhonen

 

Suomen hiihtomaajoukkueiden naiset ja miehet kisasivat kovissa rullahiihtosprinteissä lauantaina 5. lokakuuta Ideaparkin A-päädyn pysäköintialueella. Naisista nopein oli Kainuun Hiihtoseuran Anita Korva, miehistä Imatran Urheilijoitten Ville Ahonen.

Korvan jälkeen seuraaviksi ehtivät Vilma Nissinen, Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski. B -finaalin voitti Johanna Matintalo. Miesten A -finalistien järjestys Ahosen jälkeen oli Risto-Matti Hakola, Verneri Poikonen ja Lauri Vuorinen. B -finaalin Joni Mäki ja Markus Vuorela rullittelivat koko kisan nopeiten.

Hiihtoa ja Vuokattia lomakeskuksena markkinoineen kilpailuun oli kutsuttu 24 eturivin hiihtäjäämme. Lempäälässä ei ole koskaan nähty samassa paikassa yhtä paljon kansainvälisen tason huippu-urheilijoita. Vapaan hiihtotavan kisassa 800 metrin radalla nähtiin vauhtia mutta ei vaarallisia tilanteita.

– Olemme kaikki tottuneet kisaamaan rullasuksilla, kuittasi Hämeenlinan Hiihtoseuran maajoukkuetykki Laura Mononen kysymyksen radan vaarallisuudesta.

– Mutta raskas rata oli, kun heti startista ylämäkeen lähtiessä oli kova vastatuuli ja kaikilla oli järjestäjien hitaat rullat.

Monosen lausunto tarkoittaa sitä, että kilpailun järjestänyt Vuokatti Sport antoi kaikille kumipyöräiset hitaat sukset. Kovapyöräisillä kilparullilla vauhti olisi noussut mutkissa liian suureksi. Tarkoitus oli, että miehet kiertävät 800 metrin radan kahdesti, mutta tuulen ja rullien hitauden takia päädyttiin yhteen kierrokseen.

Täysillä kurvista suoralle Lauri Vuorisen johdolla, sitten Ville Ahonen, Verneri Suhonen ja Markus Vuorela. Kuva: Antero Korhonen

Vauhtikisa vietiin läpi normaalilla sprinttihiihtojen kaavalla: ensin yksin hiihtäen kelloa vastaan ns. aika-ajo, ajan perusteella neljän kilpailijan eriin, sitten välierät ja lopuksi finaalit.

Lempäälän Kisan Leena Nurmen tie katkesi erävaiheessa.

– Olen panostanut kesäkaudella erityisesti nopeuteen. Keho on viime aikoina tuntunut rasittuneelta, ja nyt iskivät maitohapot. Marraskuun alussa alkaa Vuokatissa Suomen cupin sarja. Tähtään sinne sekä henkilökohtaisella matkalla että LeKi:n viestijoukkueessa. Vaihdoin ensi kaudeksi suksimerkkiä ranskalaisesta kotimaiseen.

Hiihtoa ja lomaseutua markkinoinut Vuokatti oli liikkeellä yli 50 hengen voimin ja ohjelmaa oli myös kauppakeskuksen sisällä. LeKi:n osuus oli ohjata liikennettä eli turvata kilpailijoiden ja yleisön turvallisuus.