Lempo-Volleylla peräti 29 sarjajoukkuetta – heti Suomen suurimpien joukossa: Syksy lähtenyt käyntiin pelien täyteisesti uudella lentopalloseuralla

Lempo-Volleyn D-pojat kotiturnauksessa Lempoisissa. Lentislegedan Anssi Vesasen Kasper-poika lyömässä. Kuva: Lempo-Volley

Vuoden alussa perustettu uusi lentopalloseura Lempo-Volley on heti ponnistanut Suomen lentopallokartalla jättiläiseksi. Lempäälän Jyryn ja Kisan lentopallotoimintojen yhdistymisestä muovautui seura, joka nousi viime kauden lisenssipelaajien määrässä maan kolmanneksi suurimmaksi.

Tällä kaudella Lempolla on sarjajoukkueita Lentopalloliiton sarjoissa kaikkiaan 29. Siihen lisätään vielä Masters-sarjojen joukkueita muutama kevätkaudelle. Kavalkadi on laaja: F-junioreista B-ikäisten SM-sarjajoukkueisiin ja miesten 1-sarjasta 50-vuotiaiden ikämiesryhmään.

Lue myös tämä: Lempo-Volleyssa toteutetaan kenttäväen toivetta – ”Ilman yhden henkilön mukanaoloa en varmaan olisi lähtenyt koko projektiin”, puheenjohtaja kertoo

Kesän ahkeran beach volley -sesongin jälkeen lentopallokausi on lähtenyt räväkästi liikkeelle. Koska seuralla on suuri määrä joukkueita, joka viikonloppu tapahtuu. 5.–6. lokakuuta Lempäälässä järjestettiin peräti seitsemän lentopallotapahtumaa, jossa Lempo-Volley oli joko pelaavana tai järjestävänä osapuolena.

Lempo-Volley D-tytöt Musta. Kuva: Lempo-Volley

Lempo-Volleyn junioreita on ollut mukana muun muassa C-nuorten aluejoukkueiden SM-kisoissa, ja B-poikien joukkueesta kolmikko on murtautunut jo miesten mukaan Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueeseen. Nuorimmissa junioreissa pelaajamäärä on kasvanut sen verran, että esimerkiksi F-pojat lähtevät sarjaan neljällä joukkueella ja uusia valmentajia on saatu mukaan, jotta ohjaajia riittää tarpeeksi kaikille.

Lue myös tämä: Konkaripelaaja Anssi Vesanen liputtaa Lempo-Volleyn puolesta: ” Yhdistyminen erittäin järkevä teko”

F-, E- ja D-Juniorit pelaavat Aluemestaruussarjaa ja Tiikeri-sarjaa Lounais-Suomen alueella. C- ja B-ikäiset pelaavat puolestaan SM-sarjaa poolijärjestelmällä. Tälle kaudelle Lempo-Volley ei saanut kokoon A-junioreiden joukkuetta.

Aikuisissa miesten 1- ja 2-sarjajoukkueiden lisäksi harrastepuoli on vahvoissa kantimissa. Miehissä Lempolla pelaa kaksi joukkuetta Tampereen Kuntosarjaa. Naisissa yksi joukkue pelaa Kuntosarjassa. Lisäksi kaksi juniorijoukkuetta, B04- ja C05-ikäiset ovat lähteneet hakemaan kovuutta ja lisää pelejä naisten Kuntosarjasta. Osa vanhemmista B-tytöistä pelaa myös muissa seuroissa kaksoisedustuksella naisten 2-sarjaa.

Lempo-Volleyn viralliset ottelut alkoivat 21. syyskuuta, kun D-juniorit ja miesten 1-sarjajoukkue avasivat kautensa. Merkittävää oli 1-sarjapelin suuri katsojamäärä: 339. Hakkarin hallin tunnelmaa ei olekaan turhaan kehuttu 1-sarjan parhaimpiin kuuluvaksi.

Uuden lentopalloseuran nimeksi vakiintui Lempo jo seuran hahmotteluvaiheessa. Lempo oli seuran työnimi sen hahmotteluvaiheessa, ja esiintynyt pitkään yhdistymispuheissa. Mitä jos olisikin yhteinen Lempo-lentisseura?

Lempo tarkoittaa lentopalloseuran kontekstissa kahta asiaa: Ensinnäkin sanalla on vahva side Lempäälään. Lempäälän keskuskylä nimi on Lempoinen ja keskustassa on kyltti ”Lempo”.

Lisäksi Lempo tarkoittaa suomalaisessa muinaisuskossa uskomusolento tai jumala, jonka kristinusko samaisti paholaiseen. Tästä tulee myös Lempo-Volleyn logon pienet sarvet. Lempäälä-nimen syntytarinassa yksi tarina kuuluu, että Lempäälässä olisi kauan aikaa sitten ollut Lemmon luola ja kuoppa. Nyt Lempolla on uusi merkitys – lempääläinen lentopalloseura.

LUE LISÄÄ LEMPO-VOLLEYSTA:

Lentishistoria potkaistiin käyntiin juhlavin menoin

Lempäälän lentopallo kokee historiallisen myllerryksen – Lempo-Volley yhdistää kaksi pitkäikäistä perinnetoimijaa

Lempo-Volleyn edustus pelaa 1-sarjaa. Kuva: Antti Raunio