Ajoiko aika Kuljun kartanokaupan ohi

Ikävä uutinen Kuljun kartanokaupasta kertoo, että kauppa on joutunut hakemaan yrityssaneerausta.

Uuden vetäjän taival on ollut ohdakkeinen., sillä toimintaa on pitkin matkaa supistettu. Kaupan käytössä olevat neliöt ovat vähentyneet ja samaa tahtia ovat kutistuneet niin valikoima kuin aukioloaika.

Kuljun Kartano -kauppa oli ennen paikka, josta saattoi lauantai- ja sunnuntai-iltaisin hakea tiukan paikan tullen vaikka rakennustarvikkeita, kun ei niitä missään muualla ollut saatavilla.

Nykytilanne on kauppiaan vinkkelistä hankala. Toimintaa on ollut pakko supistaa ja toistaalta esimerkiksi aukiolon vähentäminen on johdattanut asiakkaita toisaalle.

Kuljussa on menossa melkoinen rakennusbuumi ja uusia asukkaita tulee kiihtyvään tahtiin. Kaupalle on kysyntää, mutta riittääkö sitä kartanokaupan kaltaiselle toimijalle. Laajempaa tarjoamaa ja viikonloppuaukioloa tarjoavia kilpailijoita löytyy heti parin kilometrin päästä.
Toivotaan kuitenkin, että jostain löytyy se kuuluisa viisasten kivi, jolla Kartanokauppa löytää uuden suunnan.

On yllättävää, ettei kaupan tyhjiin tiloihin ole löytynyt toimijoita. Samaan aikaan Marjamäen alueelle on rakennettu ja rakennetaan lisää talliosakkeita.
Talliosakkeissa toimii suuri joukko erilaisia pienyrityksiä. Kuljussa vaatekaupalta vapautuneeseen tilaan voisi sijoittaa vaikka pienyritysten hubin.

Paras vaihtoehto olisi nuorten skeittikeskus. Taannoinen pääkirjoitus aiheesta poiki palautetta ja osoitti, että  nuorten vapaa-ajankeskus herättää laajalti kiinnostusta.

Lue myös:

Kuljun Kartano hakee yrityssaneerausta