Gleisnerille mainio EM-sijoitus – rautaa nousi lähes 200 kiloa

Kuva: LeKin painonnoston kotisivut
Emma Gleisner saavutti komean kuutossijan nuorten EM-painonnostossa.

Lempäälän Kisa ja Suomea edustasva painonnostajatar Emma Gleisner kehittyy vuosi vuodelta isoin askelin. Alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Emma paransi vuoden takaista tulostaan 13 kiloa ja samalla sijoitus koheni kaksi pykälää ollen nyt kuudes. Romaniassa käydyissä kisoissa Emman sarja oli alle 71 kiloa ja tulokset olivat seuraavanlaiset: tempaus 84 kiloa ja työntö 105 kiloa, yhteisraudat olivat siis 189 kiloa.

–Tempaukset tuntuivat hyviltä, mutta yritykset 87 kilosta eivät vain osuneet ihan kohdilleen. Työnnössä kroppa tuntui hiukan väsyneeltä, joten siihen nähden 105 kiloa oli hyvä suoritus, analysoi Gleisner kisaesitystään.

Työnnössä 108 kiloa oli sekin hilkulla onnistua, mutta aivan viimeinen rutistus jäi puuttumaan ja suorille käsille painoja ei Gleisner saanut.

–Ihan parhaassa teräsäni en kisoissa ollut, siihen peilaten tulos ja sijoitus ovat ihan hyviä, jatkoi Emma arvokisasuorituksensa ruodintaa.

Kisojen voittajalle Venäjän Anastasia Anzorovalle Emma hävisi yhteistuloksessa 37 kiloa, mutta pronssiin eroa oli enää 16 kiloa ja nelossijaan vain kuusi kiloa.

Gleisneriä valmentaa lempääläinen Teemu Roininen, joka antoi suojattinsa kehitykselle kiitettävän arvion.

–Toki 13 kilon petraus vuodessa on huima juttu. Emma mahtuu ensi vuonnakin alle 23-vuotiaisiin. Vuonna 2020 EM-kisat käydään Rovaniemellä, joten saumaa vieläkin parempaan menestykseen ilman muuta on, lataa Roininen panoksia jatkolle.

–Harjoitteluinto Emmalla on kova, hiukan urheilua tosin haittaavat nykyiset työajat. Hän herää useampana viikon aamuna jo ennen viittä töihin, tilanne ei huippu-urheilijalle ole optimaalinen, sanoo Teemu Roininen.