LeKin punttikaksikolle cupin voitot

Kuva: Miro Kuusikko
Teemu Roinisen ja Emma Gleisnerin reissu Suomen cupin kisoihin Parkanoon oli onnistunut. Saldona kaksi voittoa hyvillä tuoksilla.

Teemu Roininen ja Emma Gleisner olivat rautaisessa iskussa Parkanossa, missä käytiin painonnoston Suomen cupin kisat. Niin Roininen kuin Gleisnerkin poistuivat kotimatkalle voittolautaset kainalossaan ja mikä mukavinta, mainion kisarupeaman saatteeksi.

Raskaassa sarjassa eli yli 105-kiloisissa kisaava Teemu Roininen teki kuusi onnistunutta suoritusta, jonka jälkeen tulosliuskoille kirjattiin saldo: tempaus 148 kiloa ja työntö 195 kiloa.

– Mukavasti kaikki nostot onnistuivat ja kunto oli jopa paremman tuntuinen kuin mikä oli oletusarvo tälle päivälle, sanoi Roininen, joka ylitti valtamediankin uutiskynnyksen ruokatottumuksiensa muutoksella. Teemu lopetti kolmisen vuotta sitten lihansyönnin ja siirtyi vegaaniruokaan. Muutosta Roininen pitää oikein onnistuneena.

Emma Gleisnerin saldo oli jopa viisi kiloa parempi kuin noin viikkoa aiemmin nuorten EM-nostoissa. Emma runnoi tempauksessa 89 kiloa ja työnnössä 105 kiloa suorille käsille, näistä tempaustulos oli uusi alle 23-vuotisten Suomen ennätys sarjassa alle 71 kiloa.