Tulkoon Joulu -hyväntekeväisyystapahtuma tuo säpinää Lempäälään

Vilhelmiina Nuora, Emilia Eriksson, Ella Valkeamäki, Frans Välimäki ja Topi Lehtinen ovat mukana järjestämässä Tulkoon Joulu -tapahtumaa.

Joulu saa tulla Lempoisten koululle ja koko Lempäälään lauantaina 30. päivä marraskuuta kello 11–15. Lempoisten koulun vanhempainyhdistys järjestää tapahtuman, johon ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet.

Tulkoon Joulu -hyväntekeväisyystapahtuma järjestetään nyt toista kertaa. Viime vuonna pidetty tilaisuus sai niin hyvän vastaanoton, että jatko tapahtumalle oli itsestään selvää tänä vuonna.
Yksi puuhahenkilöistä vanhempainyhdistyksessä on Maria Kahilampi.

– Haluamme toteuttaa laadukkaan jouluisen tapahtuman, johon ovat lämpimästi tervetulleita kaikki. Viime vuoden tapahtuma oli ensimmäinen järjestämämme, ja se sai kiitettävää palautetta laadukkaiden ja persoonallisten sekä maittavien myyntituotteiden ansiosta. Myös hyviä opasteita ja parkkipaikkoja sekä laadukasta ohjelmaa kehuttiin, Kahilampi kertoo.

Ohjelmassa on myyntituotteiden lisäksi muun muassa musiikkiesityksiä, joulukuvausta, kaverikoirien vierailu ja tietenkin myös joulupukki saapuu paikalle. Lasten joulukonserttia tähdittää vuoden 2011 tangokuningatar Mervi Koponen.

Osa ohjelmasta on maksutonta, osaan on vapaaehtoinen pääsymaksu. Tilaisuuden koko tuotto käytetään Lempoisten koulun oppilaiden hyväksi.

Kyse ei ole pelkästä varainkeruusta, vaan tapahtumalla on myös sosiaalinen merkitys oppilaille.

Vitosluokan oppilaat Ella Valkeamäki, Topi Lehtinen, Frans Välimäki, Emilia Eriksson ja Vilhelmiina Nuor sanovat, että Tulkoon Joulu -tilaisuuden järjestäminen on mukavaa mutta myös työllistävää. Yhteinen tekeminen hitsaa porukkaa yhteen. Nuorten vastuulla on muun muassa arpajaisten järjestäminen, leivonnaisten ja kirpputoritavaroiden myyminen sekä tapahtumasalin järjestäminen kuntoon.

Vitosluokan oppilailla on myöhemmin tiedossa leirikoulu, johon rahan kerääminen on yksi varainkeruun tavoitteista.

– Menemme kai johonkin urheilukeskukseen, toteaa Vilhelmiina.

Nuoret kehuvat vanhempainyhdistyksen toimintaa. Tapahtumia on sopivaan tahtiin.

Maria Kahilampi korostaa sitä, kuinka tärkeää on, että vanhemmat ovat mukana koulun vapaaehtoistoiminnassa. Kodin ja koulun yhteistyön pitää näkyä oikeasti eikä vain juhlapuheissa.
Viime vuonna Tulkoon Joulu -tapah­tumaan osallistui Kahilammen arvion mukaan 300–400 henkeä. Tälle vuodelle odotetaan moninkertaista kävijämäärää, sillä tapahtuman ohjelma on erittäin laadukas ja sana kiirinyt viime vuoden onnistuneesta tilaisuudesta.

Nuoret odottavat innokkaasti sekä hyväntekeväisyystapahtumaa että joulua. Perinteisiin kuuluu, että jouluna syödään hyvin.

Lempoisten koulu saa kehuja nuorilta.

– Opettajat ovat mukavia, ja täältä löytää ystäviä. Kiusaamista ei ole juurikaan, nuoret toteavat.