LeKin Oona Kettunen hiihti Suomen cupin pisteille

Oona Kettusen saaliina oli viimeisenä jaossa ollut cupin pistesija.

Rovaniemellä kisailtiin lauantaina 23. marraskuuta Suomen cupin pisteistä. Naiset hiihtivät kympin vapaalla 1 ja miehet viidentoista.

LeKillä oli mukana kolme naishiihtäjää, joista parhaiten sijoittui Oona Kettunen. Kettunen oli 30:s, joka oli viimeinen jaossa ollut pistesija.

Seurakaveri Heta Jalonen kävi Kettusen kanssa tiukan kisan ja jäi hänestä vain pari sekuntia sijoituksen ollessa 31.

LeKin kolmas hiihtäjä Eeva Nurmi oli 60.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Ikaalisten Urheilijoiden Krista Pärmäkoski, joka jätti Vieremän Koiton Kerttu Niskasta puoli minuuttia. Kettunen hävisi voittajalle kolme ja puoli minuuttia, kymmenennestä sijasta vajaan kaksi minuuttia.

Kettunen kertoi tuskailleensa hiihtotekniikan kanssa. Jalonen ei myöskään ollut hiihtoonsa tyytyväinen.

– Ei hiihto ihan katastrofi ollut, mutta vaikealta tuntui. Seuraavana viikonloppuna kilpailen Kontiolahdella. Kahdeksas joulukuuta on edessä oman seuran kansalliset tykkilumihiihdot Hakkarissa, totesi Jalonen kisan jälkeen.

 

Kettunen ja Nurmi hiihtivät myös sprintin, mutta eivät selvinneet alkukarsinnasta erävaiheeseen, johon oli tavoite.

LeKin viime talven kärkihiihtäjät Leena Nurmi ja Sanni Alatalo ovat vielä toipilaita eivätkä aio kilpailla vielä muutamaan viikkoon. Nurmi yrittää palautua ylirasitustilasta ja on päässyt nyt vasta viikon verran tekemään kevyitä hiihtoharjoituksia. Alatalo toipuu muutama viikko sitten juoksulenkillä pahaksi äityneestä nivusvammasta.

– Asian kanssa täytyy nyt edetä maltilla, että vamma parantuisi kunnolla. Jos paranemisessa ei tule takapakkia, aloitan kilpailemisen Hakkarissa 21.12. perinteisellä hiihdettävässä, uudentyyppisessä sprintissä, vastasi Alatalo opiskelupaikkakunnaltaan Rovaniemeltä.