Rakkaita joululauluja uudella svengillä Pyhän Birgitan kirkossa

Eva Vikman esittää tuttuja joululauluja jatsin hegenssä. Kuva: Niklas Syrén.

Tänä vuonna Pyhän Birgitan kirkossa kuullaan suomalaisten rakastamia perinteisiä joululauluja jazzahtavina sovituksina, kun laulaja-lauluntekijä Eva Vikman sekä jazzpianisti Lassi Kouvo saapuvat konsertoimaan duona. Kaksikko on keikkaillut samassa kokoonpanossa vuoden 2019 alusta alkaen ja tekee nyt kolmen konsertin sisältämän kiertueen joululaulujen merkeissä. Konserttikiertueen he aloittavat Lempäälästä, Pyhän Birgitan kirkosta.

Keski-Suomessa asuva, uuden sukupolven lahjakkaimpiinkin laulajiin mainittu Eva Vikman on noussut viime vuosina esiin 1950- ja 60-lukujen jazziskelmäkappaleiden sävykkäänä ja iloa hersyvänä tulkitsijana. Vikmania säestää Suomen eturivin jazzpianisteihin lukeutuva, tuusulalainen Lassi Kouvo, jonka cv:hen mahtuu yli tuhat keikkaa sekä helsinkiläisen Papa Albert -jazzklubin isännöintiä.

Vikman ja Kouvo ovat esittäneet yhdessä kokoonpanonsa (Ilkka Hanski ja Eki Vikman) kanssa 1950- ja 60-lukujen ikivihreitä uusilla, svengaavilla sovituksilla ja nyt on vuorossa joululaulujen aika. Kaksi viikkoa sitten digipalveluissa julkaistiin Eva Vikmanin tulkitsema jazzahtava versio suomalaisten rakastamasta ”Maa on niin kaunis” -kappaleesta, jonka pianosovituksesta vastaa Lassi Kouvo.

Jazzahtavaa joulua -konserttikiertue pitää sisällään lapsuusajoilta tuttuja, rakkaita joululauluja, jotka saavat duon käsittelyssä alleen uutta svengiä ja tunnelmaa. Ohjelmisto koostuu pääosin perinteisistä suomalaisista joululauluista, mutta mukana on myös uusia tulokkaita sekä muutamia yhdysvaltaisia Christmas Carolseja suomeksi esitettynä.

Jazzahtavaa joulua Pyhän Birgitan kirkossa 12.12 klo 19.