Uudenlainen jäteasema suunnitteilla Moisiolammentielle – Vuoreksessa jäteaseman portit avautuvat kännykkäsovelluksella

Pirkanmaan Jätehuolto aikoo tehdä uuden, isomman jäteaseman Moisiolammentielle. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän Moisiolammentien alueelle kaavaillaan uutta jäteasemaa. Aluepäällikkö Tero Haapala Pirkanmaan Jätehuolto Oy:stä vahvistaa investointiaikeet.

– Moisiolammentien jäteasema on yksi Pirkanmaan suosituimpia. Käyttäjiä on niin paljon, että asema toisinaan ruuhkautuu, ja jätettä tulee paljon. Siksi meillä on tarve laajentaa ja tehdä isompaa asemaa, Haapala kertoo.

Lempäälän kunnanhallitus hyväksyi joulukuussa asemakaavamuutoksen, jonka myötä Pirkanmaan Jätehuolto voi laajentaa jätteidenkäsittelytoimintaa Moisiolammentien alueella.

Suunnittelua uuden jäteaseman perustamisesta ei ole vielä käynnistetty.

– Uutta asemaa tavoitellaan, mutta sen toteutumista ei voi vielä tässä vaiheessa luvata. Asiassa ollaan vielä niin alkutekijöissä, Haapala korostaa.

Pirkanmaan Jätehuolto ja Lempäälän kunta neuvottelevat uudesta jäteasematontista tänä vuonna.

Jäteasema tulisi Tero Haapalan mukaan olemaan konseptiltaan uudenlainen. Esimerkiksi Tampereen Vuorekseen valmistui toukokuussa jäteasema, jossa voi asioida joko henkilökunnan paikallaollessa tai itsenäisesti aamulla, illalla ja arkipyhinä. Itsepalvelua varten asiakas rekisteröityy käyttäjäksi kännykkäsovelluksella, jolla hän saa jäteaseman portit avattua ja maksettua maksulliset jätteet.

– Vuoreksen jäteasemasta on kertynyt meille hyviä käyttökokemuksia, Haapala sanoo.

Moisiolammentien uudelle jäteasemalle tulisi mahdollisesti sijoittumaan myös puutarhajätteen vastaanotto. Tähän asti risut ja puutarhajätteet on toimitettu Moisiolammentien päässä sijaitsevalle kunnan aitaamattomalle alueelle.

– Pirkanmaan Jätehuollon kanssa on keskusteltu mahdollisuudesta siirtää puutarhajätteen vastaanotto heidän alueelleen, ja se on kunnan tavoite, mutta asiasta ei ole vielä päätetty, Lempäälän yhdyskuntajohtaja Tiia Levonmaa sanoo.

 

 

Jätteenkäsittelyalue laajenee Moisiolammentiellä – Risujen vastaanotto saattaa siirtyä Pirkanmaan Jätehuollon kontolle