Ahkera ja innokas heppatyttö Milla Vainiola haluaa kehittyä ratsastajana

Millan ratsuna on poni Martine ”Holsson” ja tulevaisuudessa myös ylläpitoponi Darlington ”Marttis”.

Milla Vainiola on 14-vuotias esteratsastaja Lempäälästä, joka kilpailee kansallisella tasolla esteratsastuksessa ja välillä myös aluetasolla kenttä- ja kouluratsastusta. Millan ratsuna on poni Martine ”Holsson” ja tulevaisuudessa myös ylläpitoponi Darlington ”Marttis”.

Viime kautena Milla kisasi Holssonin kanssa hyvällä menestyksellä 2-kategorian ikäkausiluokkia. Parivaljakko voitti muun muassa Hämeen ponien aluemestaruuskullan. Heitä valmentaa pääosin Tuija Rosenqvist.

Valmennuskertoja saattaa viikossa olla useampiakin. Silloin hevoset pakataan hevoskopin kyytiin ja ajetaan Lempäälän Vaihmalassa sijaitsevaan Ratsuniittyyn, josta löytyy maneesi, missä valmennus on helppo pitää keliolosuhteista riippumatta.

Millan ponit asustavat Kuljussa kotitallilla nimeltä Hepolinna. Tallista löytyy laaja kirjo harrastajien poneja ja hevosia niin ratsu- kuin ravipuoleltakin.

Ensi kauden tavoite Millalla on jatkaa kansallisissa luokissa kilpailemista ja kehittyä ratsukoina.

 

Tammikuussa lempääläläisravurit ovat olleet ahkerasti startilla, mutta tällä kertaa kotiin tuomisina on ollut lähinnä pikkurahoja sijoilta 5-8. Poikkeuksena Rami Syrjän Cape’s Caviar, joka voitti hienosti Turussa reippaan mailin pyrähdyksen.

Ti 14.1. Turku. Cape’s Caviar/ Antti Teivainen 1. 14.2a /1600m (Rami Syrjä)

 

Teksti: Johanna Limola
Kuva: Emma Sällinen