Yhdeksän rautakouraa lähti Lempäälästä piirinmestaruuskilpailuihin – Painonnostajille mitalisadetta Lahdesta

Teea Jaskari, Iiris Savolainen, Jenni Parvinen ja Anna Tuominen nostivat rautaa mitaleiden veroisesti.

Hämeen piirinmestaruuskilpailuihin Lahteen kokoontui suuri joukko painonnostajia kilvoittelemaan piirin parhaiden nostajien titteleistä. Lempäälästä kisoihin osallistui ennätyksellisen suuri joukkue yhdeksän rautakouran osallistuessa kilpailuihin.

Naisten sarjoissa mestaruuteen oikeuttavan tuloksen nostivat sarjassa 45 kiloa Iiris Savolainen (77 kg, 35+42), sarjassa 64 kiloa Anna Tuominen (132 kg, 60+72) ja sarjassa 87 kiloa Jenni Parvinen (107 kg, 45+62). Hopeaa saalisti sarjasta 64 kiloa Teea Jaskari tuloksella 95 kiloa (45+50).

Niin Savolainen kuin Jaskarikin kilpailevat parhaiden nostajien titteleistä myös tulevana viikonloppuna Ideaparkissa kilpailtavissa peruskoululaisten mestaruuskilpailuissa.

 

Miesten sarjoissa ainoan mestaruuden Lempäälään nosti sarjan 109 kiloa Timo Lehtimäki tuloksella 153 kiloa (67+86) ja pronssin pokkasi painonnostojaoston puheenjohtaja Juha Aho 216 kilon (91+125) tulosnoteraauksella.

Sarjassa 89 kiloa nähtiin yksi kilpailuiden kovimmista kamppailuista, kun kaksi maajoukkuenostajaa, Jesse Nykänen ja Jere Johansson, kamppailivat kirkkaimmista mitaleista. LeKin nostajia sarjassa oli peräti kolme kappaletta Harri Mamian ollessa tuloksella 198 kiloa (90+108) viides, Artturi Häklin tuloksella 172 kiloa (81+91) kuudes ja Tuomas Hämäläisen tuloksella 159 kiloa (65+94) kahdeksas.

 

Lue lisää:

Painonnostotähti Anni Vuohijoki treenaa 16 kertaa viikossa ja himoitsee Tokion olympiapaikkaa: ”Suomi menestyy maskuliinisissa lajeissa naiset eturivissä”