Krista cup hiihdätti nuorisoa

Antti Urvanta (vas.) ja Otso Luodeslampi kisaavat tasapäisesti 14-vuotiaiden sarjassa. Kaupin sprinteissä Luodeslampi oli toinen, Urvnata kolmas. Molemmille tuli kaulaan kaksi palkintoa, koska samassa kisassa hiihdettiin myös piirinmestaruudesta. Kuva: Antero Korhonen

Lauantaina 8. helmikuuta Ylöjärven Ryhti järjesti Tampereen Kaupin tykkilumiradalla Krista cupiin kuuluvat sprintit, joissa kiisteltiin samalla Hämeen hiihtopiirin mestaruuksista. Sprintit toteutettiin kapeahkolle tykkilumipaanalle mahtuvalla formulamallilla, jollaista nähtiin ensimmäisen kerran Hämeessä Lempäälän Hakkarissa joulun alla. Siinä ei lähdetä monta rinnan, vaan jokainen hiihtää ensin erissä itselleen yhteisaikoja, joiden mukaan kisaajat ryhmitellään neljän hiihtäjän finaalieriin. Kukin lähtee formulamallisesti omasta ruudustaan eikä kenenkään kilpailu katkennut erävaiheeseen.

Sunnuntaina 9. helmikuuta päästiin Kangasalan Kyötikkälän harjulla 2,5 kilometrin luonnonlumiladulle. Järjestävä seura Kangasalan Kisa oli kerännyt lunta maastosta ja urheilukentän reunoilta.

Myös Kangasalan kilpailu oli osa Krista cupia, jonka tukijana toimii Krista Pärmäkoski tiimeineen. Neljään pidettyyn kilpailuun on osallistunut noin 300 8–16-vuotiasta junioria. Cupiin kuuluu kuusi osakilpailua.

LeKin pojissa kehkeytyi Kaupissa ja Kangasalla tiukkoja taistelupareja. 16-vuotiaitten sarjan voitti Kaupissa Juho Keskinen alle sekunnin erolla seurakaveriinsa Roope Niskaseen. Kangasalan vitosen voitti Niskanen ja Keskinen oli toinen – eroa oli alle kaksi sekuntia.

Samaa seurameininkiä oli sarjassa P14.  Otso Luodeslampi ja Antti Urvanta ovat kisailleet tasapäisesti pitkin talvea. Kaupin sprintissä Luodeslampi oli toinen ja Urvanta kolmas vain muutaman suksen mitan jääneenä. Kangasalan perinteisellä vitosellakin järjestys oli sama: Luodeslampi kolmas ja Urvanta kuudes. Oliver Kaikkonen oli yhdeksäs.

12-vuotiaissa nopein oli LeKin Joonas Koskinen, toisena Aapeli Karislahti ja nelosena Joona Kivistö.

Tyttöjen puolella Kaupin sprinteissä lekiläisistä parhaiten sijoittuivat Aada Ylilehto ja Ella Noora Haapalehto. Ylilehto oli T12-sarjan kakkonen ja Haapalehto T16:n kolmonen.

Yleisen sarjan nopein Kaupin metsässä oli LeKin Esa Seppä.

Kangasalan perinteisen matkoilla sunnuntaina LeKin tytöt paransivat sijoituksia vielä pykälällä Kaupin sprinteistä. Aada Ylilehto voitti ja Ella Noora Haapalehto oli vitosella toinen. Oona Kaikkonen hiihti vitoseksi.

M18:n kympillä Atte Urvanta oli kolmas ja Samuli Jalonen neljäs.

Otto Urvanta pokkasi voittopalkinnon Para-cupin sarjassa M20.