LeKi kunnostautui Hämeen mestaruushiihdoissa

Piirinmestaruushopealle 18-vuotiaissa hiihtänyt Samuli Jalonen keskittyy kiertämään jääpohjaisella paanalla kääntötolpan Korkeakankaalla. Kympin matkalla sama kymmenen kertaa… ja hopeaa käteen. Kuva: Antero Korhonen

Valkeakoskella kilpailtiin viikonvaiheessa 7.–8. maaliskuuta Hämeen piirinmestaruuksista sekä alle 16-vuotiaitten Krista Cupin osakilpailussa. LeKi:n piti järjestää kisat Hakkarissa tammikuussa, mutta lämpöaallon takia ne siirrettiin pidettäviksi 1. maaliskuuta Valkeakosken Korkeakankaalle, missä oli edes auttavaa latua reilu kilometri.

Hiihtotapana oli perinteinen. 17 -vuotiaitten poikien sarjassa LeKi:n Samuli Jalonen otti kympillä piirihopeaa ja Atte Urvanta pronssia.

16-vuotiaissa Juho Keskinen hävisi piirinmestaruuden vajaalla neljällä sekunnilla. Roope Niskanen jäi hieman pm-pronssista.

T15-sarjassa LeKi:n tytöt Ella Noora Haapalehto ja Oona Kaikkonen nappasivat pm-hopeaa ja -pronssia.

Piirinmestareina ja Krista Cupin osavoittajina Korkeakankaalta poistuivat myös Joonas Koskinen (P11) ja Oliver Kaikkonen (P13).

 

 

Hämeen Viestipäivä aurinkoisessa Kaupissa

 

Tampereen Kaupissa oli Hämeen Viestipäivä vapaalla hiihtotavalla.  1,7 kilometrin hiihtopaana oli hyväkuntoinen.

Viesteihin osallistui 57 joukkuetta 8-vuotiaasta lähtien. Seurojen välisen pistekisan voitti Hämeenlinnan Hiihtoseura, LeKi oli viides.

Pistejahdin aloittivat 14-vuotiaat pojat Otso Luodeslampi, Antti Urvanta ja Oliver Kaikkonen hiihtämällä kolmanneksi. 16-vuotiaitten trio Ella Noora Haapalehto, Oona Kaikkonen ja ali-ikäinen Emilia Ylilehto neljäs.

 

 

Kisalta viesteissä konkareita ja nuoria

 

LeKi:n konkarit Esa Seppä (vas.), Markus Välimäki ja Arto Hakala hiihtivät komeasti toiseksi Hämeen viestipäivänä Kaupissa. Yhteinen analyysi kisan jälkeen: – Hoppee ei ole häppee. Kuva: Antero Korhonen

Hyvien lumiolojen äärellä Vuokatissa ja Rovaniemellä asuvat LeKin naiset eivät ymmärrettävästi lähteneet etelään epävarmoihin oloihin. Kaksi miesjoukkuetta LeKi:lla sen sijaan oli, konkarit ja nuoret. Ykkösen konkarit Esa Seppä, Arto Hakala ja Markus Välimäki hiihtivät 3×7,5 kilometrin viestin kakkoseksi.

19 joukkueesta ykkönen oli Tampereen Yritys.

Nuorten ryhmä Atte Urvanta, Juho Keskinen ja Eetu Tolvanen oli kahdeksas.

Harrastelijajoukkueiden sarjaan osallistui yksi, melko tasokas joukkue nimeltään ”Kestävyysuheilu.fi”. Siinä lempääläinen ja aiemmin Kisankin riveissä kilpailut Jussi Salo hiihti koko viestin nopeimman ajan.