Runomaraton on tänä vuonna virtuaalinen – Kuuntele ja katsele, kun näyttelijät, kirjailijat ja tutut lempääläiset lausuvat runoja

Videoiduissa esityksissä runoja tulkitsee muun muassa näyttelijä Ahti Jokinen. Kuva: kuvakaappaus

Lempäälän perinteinen runomaraton on tänä vuonna virtuaalinen. Runotapahtuma oli tarkoitus järjestää lauantaina 18. huhtikuuta, jolloin olisi juhlittu myös tapahtuman 20-vuotista taivalta, mutta koronatilanteen vuoksi runomaratonia ei järjestetty.

Sen sijaan runomaraton on toteutettu videoituna minimaratonina. Lempäälän Runo ja Sanataide yhdistyksen netti- ja Facebook-sivuilla on videoesityksiä, joissa mm. Anja Erämaja (myös maratonin suojelija), Karoliina Hult, Ahti Jokinen, Kirsti Kuronen, Seppo Maijala, Jorma Nuotio, Matti Nurminen, Eeva Petäkoski, Tuula Petäkoski-Hult, Emilia Pokkinen, Elina Rintala, Outi Sane ja Jyrki Toivonen tulkitsevat runoja. Lempäälän kunnan tervehdyksen esittää kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Video on nähtävillä huhtikuun ajan osoitteessa www.runosana.fi/runomaraton

– Toivotamme kaikki runojen ja Lempäälän Runomaratonin ystävät seuraamaan minimaratonin videoesityksiä. Runomaraton on 20 vuoden ajan toteutettu livenä, mutta koronatilanteen vuoksi järjestäminen on toteutettu digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäen. Näin toteutuu edelleen monen ajatus siitä, että kesä ei voi tulla, jos ei ole käynyt Lempäälän Runomaratonilla, yhdistyksestä todetaan.

Yhdistyksen 20-vuotisjuhlamaraton pidetään myöhemmin tänä vuonna, kun koronatilanne sen sallii.

 

Lue lisää:

Pianovirtuoosi Iiro Rantala Lempäälässä: Runo kohtasi musiikin

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?