Osa säijäläisistä jäi lauantaina ilman vettä – Vettä on pumpattu väliaikaisen säiliön kautta

Vedenjakelussa Lempäälän Säijässä on ollut viikonloppuna laajoja häiriöitä. Osa säijäläisistä kotitalouksista oli lauantaina kokonaan ilman vettä.

Vesi Säijään tulee Pirkkalan verkoston kautta, ja verkostoa operoiva Tampereen Vesi selvittää edelleen ongelmaa.

Verkostoinsinööri Arto Löppönen Lempäälän Vesi Oy:stä arvioi, että ongelman syynä on todennäköisesti tänä vuonna Pirkkalan ja Lempäälän välillä saneeratun vesijohdon käyttöönotto.

– Vesijohto on otettu käyttöön torstain ja perjantain välisenä yönä, ja sen jälkeen ongelmat ovat alkaneet, Löppönen toteaa.

Tilanteeseen on saatu parannusta väliaikaisella veden pumppauksella.

– Vettä on pumpattu sunnuntaista kello 14 lähtien väliaikaisen säiliön kautta Säijään päin. Väliaikaista pumppausta pidetään yllä, kunnes ongelma saadaan selvitettyä, Arto Löppönen kertoo.

Vedenjakeluun tulee katkoksia, sillä säiliötä täytetään määräajoin.

– Väliaikaista säiliötä on jouduttu täydentämään noin 3-4 tunnin välein, jolloin vedenjakeluun on tullut tunnin mittaisia katkoksia, hän kertoo.

Lempäälän Vesi informoi tekstiviestein tilanteen etenemisestä sekä säiliön täytöistä johtuvista vesikatkoksista. Jos Säijän alueen asukas ei ole saanut infoa tähän asti tekstiviestillä, Lempäälän Veden järjestelmässä ei ole hänen puhelinnumeroaan. Siksi Lempäälän Vesi pyytää näitä asiakkaita ilmoittamaan tiedon numeroon 040-1337542 tai sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lempaalanvesi.fi

 

Lue lisää:

Lempäälän Vesi alkaa laskuttaa vesilahtelaisia asiakkaita kesällä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?