Koira kävi lempääläisnaisen mäyräkoirien kimppuun Narvassa

Irrallaan ollut koira kävi lempääläisnaisen kahden mäyräkoiran kimppuun Vesilahden Narvassa 25. toukokuuta. Nainen, joka haluaa pysytellä jutussa nimettömänä, kertoo tapauksesta näin:

”Menin 25. toukokuuta viemään 82-vuotiaalle äidilleni ruokaostoksia, kuten koko kevään olin tehnyt. Tavaksemme oli tullut käydä samalla lenkillä lähimetsässä, jolloin lähikontaktia koronariskin vuoksi ei syntyisi.

Niinpä lähdin äitini ja kahden mäyräkoirani kanssa kävelemään Ylä-Narvan metsätietä, josta sitten poikkesimme metsäpolulle ja takaisin mummolaa kohti.

Yhtäkkiä takaamme juoksi kaksi isokokoista rottweileria, joista toinen jäi vanhemman koirani taakse, nuuskaisi, otti kiinni, retuutti ja heitti. Koirani oli kiinni fleksissä, joten sain napattua koiran syliini. Koira hyökkäsi jälleen, jolloin sen hampaat tai kynnet osuivat kasvoihini ja sain vertavuotavat haavat poskiini ja leukaani. Samassa se oli käynyt nuoremman koirani kimppuun, joka oli selällään maassa, ja rotikalla oli sen takajalka suussa. Huusin niin lujaa kuin pystyin apua, ja pyysin äitiäni pelastamaan koirat, mutta hän oli kaatunut ja loukannut polvensa, eikä shokiltaan pystynyt auttamaan.

Tässä vaiheessa koirien omistaja jo käveli polkua pitkin remmit kaulallaan meitä kohden ja sai koiransa kiinni.

Onneksi minulla oli jäykkäkouristus voimassa ja koirani jäivät eloon. Tapahtumasta on nyt kulunut sen verran aikaa, että koirieni ulkoiset haavat ovat paranemaan päin ja tikit on poistettu. Vanhempi koirani menetti kuulonsa lähes kokonaan, eikä sitä todennäköisesti saada palautumaan. Minun leukaani jää arpi. Myös rahallisesti tapaus on tullut kalliiksi. Yhteydenotoistani huolimatta koirien omistaja ei ole vastannut korvauspyyntööni.

Tällä hetkellä äitini on edelleen ikänsä puolesta koronakaranteenissa, mutta koirien takia hän on kotinsa vankina. Olisi kiva käydä kävelyllä, mutta koska nämä pedot asuvat lähellä, on pysyttävä kotona.

Olen tehnyt rikosilmoituksen asiasta, mutta poliisi on voimaton, ja valvontaeläinlääkäri puuttuu vain jos pidät eläimiäsi huonosti.

Jos raapaisen toisen autoa vahingossa, joudun vastuuseen. Se on iso rikos, onhan sinun omaisuuttasi tärvelty! Suomen laissa myös koirat ovat esineitä, mutta jos toinen tärvelee niitä, laki ei ylläkään sinne asti.”

Lue lisää:

Koira hyökkäsi 9-vuotiaan Paavon kimppuun Sääksjärvellä – Äiti Salla Vuorinen ei halua syyllistää, vaan toivoo koiranomistajan toimivan reilusti ja ottavan yhteyttä