Kiilto vahvistaa rakentamisen liiketoimintaansa Suomessa – Ostaa Lakan Betonin kuivatuotetehtaan Forssasta

Forssan tehdas valmistaa itsetasoittuvia pumpattavia lattiatasoitteita.

Kiilto ostaa Lakan Betonin kuivatuotetehtaan Forssasta vahvistaakseen pumpputasoiteliiketoimintaansa. Kaupan myötä Kiilto aloittaa bulkkitoimitettavien pumpattavien lattiatasoitteiden valmistuksen Suomessa.

Rakentamisen kumppanilta kaivataan ketteryyttä nopeasti muuttuvissa asiakastarpeissa. Kiillon pumpattavien lattiatasoitteiden palvelukonseptin ytimessä on asiakas.

– Tehtaan sijainti suurten rakentamishankkeiden lähellä, hyvien kulkuyhteyksien päässä, mahdollistaa sujuvan palvelukokemuksen. Kaupan myötä meille avautuu mahdollisuus tarjota asiakkaillemme saumaton ”tuote palveluna” -konsepti: voimme valmistaa ja toimittaa pumpputasoitetta yksittäisten pakkausten sijaan bulkkituotteena ketterästi asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin. Konseptin ytimessä on laaja, eri toimijoista koostuva yhteistyöverkosto, jonka avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme ympäri Suomen, Kiillon rakentamisen liiketoimintajohtaja Miikka Haapa-aho kertoo.

Haapa-ahon mukaan palveluna toteutettu lattia valmistuu nopeasti ja vähentää myös käyntejä työmaalla. Koska tuote kuljetetaan yksittäisten pakkausten sijaan säiliöautolla, pumppaamalla toteutettu lattia vähentää myös pakkausjätettä. Jätteen käsittely on aikaavievää ja vaatii jätteenkäsittelypaikkojen järjestelyn työmaille, joilla tilan rajallisuus on usein haaste. Pumppuauton kyydissä kulkevaa tasoitetta ei myöskään tarvitse suojata säältä, tai varata tasoitteelle säilytystilaa tilanahtaudesta kärsivillä työmailla kuten perinteisesti suursäkeissä tai lavoina toimitettaville tuotteille.

Lakan Betonin nykyinen tuotevalikoima ei siirry yrityskaupassa Kiillolle, vaan investoinnilla hankitaan valmistuskapasiteettia, jota tarvitaan pumpputasoiteliiketoiminnan ketterään toteutukseen. Samalla tavoitteena on turvata Kiillon kasvukyky tulevaisuudessa. Kaupan täytäntöönpano tapahtuu 14.9., jolloin myös Forssan valmistusliiketoiminnan kahdeksan työntekijää siirtyvät Kiillon palvelukseen.

Lakan Betoni myy Forssan tehtaansa ja luopuu samalla itsetasoittuvien pumpattavien lattiatasoitteiden sekä pääosin seinätasoitteiden tuotannosta. Muilta osin Lakan kuivatuoteliiketoiminta jatkuu ennallaan. Lakka keskittyy jatkossa omiin vahvoihin tuoteryhmiin, joita ovat kuivabetonit, juotosbetonit, muurauslaastit ja linjasaneeraustuotteet.

Kuivatuotteiden tuotanto keskitetään yhtiön Varkauden tehtaalle ja Etelä-Suomen asiakkaiden tarpeisiin Lopen tehtaalle rakennetaan laajan valikoiman hub, josta asiakkaat saavat jatkossa ympäristöbetonituotteet, harkot, laastit ja kuivabetonit samasta paikasta samoihin kuormiin.

– Tällä on merkittävää logistista etua asiakkaillemme. Jatkossa Lakka-tuotteita saa koko tuotevalikoiman laajuisena kolmesta varastosta; Lopelta, Joensuusta ja Jalasjärveltä, Lakan Betonin toimitusjohtaja Pertti Halonen toteaa.