Aurinkoisella Hääkivellä nähtiin upea beachvolley-turnaus – pari Roininen/Vuorinen hallitsi

Kuva: Kari Kautto
Voittajien hymyt Tommi Roininen (vasemmalla) ja Kasimir Vuorinen.

 

Kuva: Kari Kautto
Mikko Esko nautiskeli Hääkiven upeasta illasta.

Kuva: Kari Kautto
Finaaliottelussa Ville Sorvoja lyö, Jyri Niemi varmistaa ja Kasimir Vuorinen torjuu.
Kuva: Lempo-Volleyn lentisvalmentaja Esa Kunnari taistelussa verkolla Ville Sorvojan kanssa.

Perjantaille 10. heinäkuuta luvattiin ukkoskuuroja iltapäivälle ja illallekin. Hääkiven beachvolley-turnauksen järjestäjät tiirasivat huolestuneina sadetutkaa tämän tästä. Mutta säiden haltija oli Lempo-Volleyn kisajärjestäjille armelias. Koko aikana, kun turnausta valmisteltiin ja pelejä pelattiin, ei Hääkivellä satanut. Päinvastoin tuuleton ja aurinkoinen, noin 20 asteinen kesäsää kruunasi huipputasoisen turnauksen.

Osanottajakattaus oli huippuluokkaa. Mukana oli kahdeksan paria eli 16 pelaajaa, joista kaikilla oli kokemusta lentopallon puolelta maan pääsarjasta. Nimet Mikko Esko, Olli Kunnari, Toni Tuominen, Tomi Rumpunen ynnä muut ovat lajia tunteville tuttuja.

Tasaisien otteluiden jälkeen voittoa tuuletti loimaalainen Kasimir Vuorinen ja lempääläinen Tommi Roininen. He löivät finaalissa duon Jyri Nemi (Lempäälä)  – Ville Sorvoja (Oulainen) erin 2 – 0 (21-15,21-14).

– Kyllä voin tulla kolmannenkin kerran mukaan, oli jälleen hieno turnaus. Täytyy varmaan taas vaihtaa paria ja kokeilla, onnistuuko voittaminen kolmannen kerran putkeen eri parin kanssa, naureskeli turnauksen ehkäpä paras pelaaja, Kasimir Vuorinen, joka edustaa ensi kaudella lentopallossa Oulun Ettaa.

Vuorinen on ilmiömäinen puolustaja ja kokeneempi puolikas Tommi Roininen on taas erinomaisen juonikas hyökkääjä.

– Saimme vähän finaalissa horjutettua vastustajan nostoa, jolloin heidän hyökkäyspelinsä ei ihan sataprosenttisesti toiminut. Oma peli oli koko turnauksen ajan aika tasapainoista, vähillä virheillä menimme illan läpi, eritoten tänä kesänä beachvolleysta hurjasti innostunut Roininen tuumiskeli.

Turnauksen nimekkäin pelaaja oli eittämättä vammalalainen lentisikoni Mikko Esko, joka ikätoverinsa (rapiat 40 vuotta) Toni Tuomisen kanssa klaarasivat kaksi alkusarjapeliä voitokkaasti, mutta Roinista/Vuorista vastaan jäivät vaille mahdollisuuksia.

– Täällä on kivaa olla mukana, näkee tuttuja ja pelit ovat kovia, mutta leppoisia. Vähän viimeisen alkusarjan pelin jälkeen alkoi hankkia jalkoihin kramppia, joten pronssipeli piti jättää väliin, jutusteli Esko, joka kertoi viime viikolla todellisen uutispommin, että hän palaa vielä kerran maajoukkueeseen lentopallon puolella.

Lempo-Volleyn libero Jyri Niemi on pitänyt kesän aikana kuntoaan yllä muun muassa beachvolleylla, hän on kiertänyt useampia turnauksia kesä- ja heinäkuussa.

– Meille finaaliin selviäminen oli kova saavutus, ihan siinä eivät paukkumme Villen kanssa enää riittäneet, tuumi Niemi.

Pronssia pokkasivat kaksikko Sten Kruuda ja Joel Laakso, jotka ratkaisupelissään pääsystä finaaliin, hävisivät kovan taistelun jälkeen Niemelle ja Sorvojalle.

Yleisöä vieraili illan mittaan Hääkivellä runsaasti, järjestäjien arvion mukaan jopa parisen sataa henkeä. Yleisöpalaute järjestäjille oli, että jatkossa äänentoisto kannattaa ottaa mukaan, jotta yleisö pysyy peleistä paremmin kärryillä. Lempo-Volleyn puolelta palute otettiin vastaan vihreällä valolla.