Nora Kytäjästä tuplamestari nuorissa

Kuva: Timo Reunanen
Nora Kytäjästä tuli kaksinkertainen Suomen mestari pitkillä juoksumatkoilla 16-vuotisten sarjassa.

Tammelassa asuva, mutta Lempäälän Kisa-Yleisurheilua edustava 16-vuotias Nora Kytäjä on ollut tänä kesänä hienossa juoksuvireessä. Uusia ennätyksiä on kuittaantunut liki jokaisessa kisassa, ja nyt tuoreimpana saavutuksena tuli kaksi Suomen mestaruutta 16-vuotisten sarjassa. Pohjanmaalla Pedersöressä pidetyissä 16- ja 17-vuotisten SM-kisoissa Nora otti kultaa niin 2000 metrin esteistä kuin 3000 metriltäkin.

– SM-kisojen juoksut menivät parhaalla mahdollisella tavalla, voitot olivat tavoitteenani. Nyt on vapautunut fiilis, kun kauden päätavoitteet ovat täyttyneet, iloitsi Pedersörestä tavoitettu Nora tuoreeltaan kilpailujen jälkeen.

– Kaikkiaan kesä on sujunut hienosti, vaikka kilpailuja onkin ollut vähän vähemmän kuin niin sanotusti normikesinä. Olenkin osallistunut paljon naisten sarjoihin, ja ennätysparannuksiini olen totta kai tosi tyytyväinen, Nora jatkoi.

3 000 metrillä Kytäjän aika oli 10,42,82, hopeatyttö Valkealan Nelli Viskari jäi noin kolmisen sekuntia. Estematkalla Noran voittomarginaali oli huimat 11 sekuntia, aika oli mainio 7.25,23. Ensi viikonloppuna Kytäjää odottaa raju haaste eli Kalevan kisojen naisten 800 metrin alkuerät.

Jukka Kilpisen valmennettava Nora todistaa jälleen kerran sen faktan, että monipuolisuus on nuorisourheilussa valttia. Juoksun ohella Kytäjä kuuluu maan parhaisiin hiihtäjiin ikäluokassaan. Hiihdossa hän edustaa Valkeakosken Hakaa.

– Yhtään en osaa sanoa, kumpi on vahvempi laji juoksu vai hiihto. Molemmat lajit pysyvät ohjelmassa vielä, lajivalinnan aika ei ole ajankohtainen, kommentoi Nora.

Kytäjän ohella LeKi-YU:n nuoret atleetit saivat yhden joukkuekullan, kun Naantalissa käydyissä kilpailuissa seipäässä Luukas Lipponen (neljäs, 310 cm) ja Miika Niemelä (kuudes, 300 cm) saivat yhteistuloksen 610 cm ja pokkasivat mestaruuden. Korkeushypyssä 15-vuotisten sarjassa Joona Lehtinen (neljäs, 169 cm) ja Mikael Viitanen (kuudes, 166 cm) nappasivat joukkuehopeaa.

Pistesijoja ja muitakin oivallisia suorituksia nähtiin lempääläisiltä kukkupäin. Kaikkiaan peräti 17 nuorta LeKi-yleisurheilijaa oli mukana kisaamassa maan valioiden kanssa.