Karmivat kakkutikkarit! – Tee Kakkukunkun ohjeella veikeät cake popsit halloweenjuhliin

Saisiko olla silmämuna? 

Tee Kakkukunkun reseptillä karmivat halloweenherkut juhlapöytään!

Nämä jännittävän ja hauskan näköiset cake popsit syntyvät nopeasti ja helposti. Lempääläinen leivontaharrastaja Samuli Ainasvuori on valmistanut halloweenhenkiset cake pops -kakkutikkarit lempisuklaakakkuohjeellaan, mutta näiden kivojen pienten suupalojen pohjana voi käyttää myös vaikka kaupan kuppikakkuja.

– Kakkutikkareissa käytetään jo valmiiksi leivottua kakkua, joka murustetaan ja sekoitetaan yhdessä tuorejuuston, kreemin, tai vaikka suklaasta ja kermasta valmistetun ganachen kanssa, Ainasvuori selvittää.

– Valmista siis kakkutikkarit juuri omasta lempparikakustasi tai nappaa minun suosikkisuklaakakkuohjeeni ohesta, hän vinkkaa.

Cake popsien koristelussa vain mielikuvitus on rajana.

– Koristeita on mukava valmistaa itse. Myös kaupasta löytyy paljon kivoja koristeita, joita voi tikkareissa hyödyntää, Ainasvuori ehdottaa.

 

Halloween cake pops:

Resepti: Samuli Ainasvuori, Instagram @kakkukunkku

 

400 g kakkua

150–200 g tuorejuustoa (lisätään paiston jälkeen)

tai

suklaakakku:

1,25 dl vehnäjauhoa

1,25 dl sokeria

2 rkl + 1 tl kaakaojauhetta

½ tl ruokasoodaa

½ tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

¼ tl pikakahvijauhetta

¾ dl maitoa

½ dl rypsiöljyä

1 pieni kananmuna

1 tl vaniljasokeria

¾ dl kiehuvaa vettä

 

150–200 g tuorejuustoa (lisätään paiston jälkeen)

 

kuorrutukseen:

Deco melts -suklaita (löytyy isompien kauppojen leivontahyllyltä)

koristeluun:

koristelugeelejä, piparikuorrutteita, tekosilmiä, nonparelleja, karkkihampaita, tms.

 

 

Valmistusohje:

  • Sekoita yhteen kuivat aineet; jauho, sokeri, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda, suola, kahvi ja vaniljasokeri.
  • Lisää maito, munat ja öljy kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää lopuksi kiehuva vesi.
  • Paista taikina 15 cm halkaisijaltaan olevassa vuoassa 175 astetta noin 30 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä kokonaan.
  • Kun kakku on jäähtynyt, murenna kakku kulhoon ja lisää joukkoon tuorejuusto. Voit vaivata kakkutikkarimassaa käsilläsi, mutta voit käyttää myös tehosekoitinta. Lisää tarvittaessa tuorejuustoa. Massan tulee olla helposti muotoiltavaa, mutta sen pitää muotonsa.
  • Pyöritä massasta palloja tai muotoile muunlaisiksi yksinkertaisiksi muodoiksi, ja laita popsit jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään.
  • Kun popsit ovat jähmettyneet, sulata deco melts -suklaat.
  • Kasta tikut tai haarukat deco meltsiin. Tökkää kiinni popsiin ja laita vielä hetkeksi jähmettymään tikut ylöspäin.
  • Dippaa jähmettyneet popsit deco melts -suklaaseen ja anna ylimääräisen suklaan valua pois.
  • Laita popsit jähmettymään pystyasentoon, esim. sokerikippoon jääkaappiin.
  • Koristele popsit nonparelleilla, koristelugeeleillä, piparikuorrutteella, karkeilla, tai millä tahansa, mitä mieleen juolahtaa.
  • Nauti!

 

 

Kuka on Samuli Ainasvuori?

Kuva: Katariina Rannaste

  • Samuli Ainasvuori on 15-vuotias lempääläinen leivontaharrastaja. Hän valmistaa kakkuja tilauksesta ja julkaisee kuvia leipomuksistaan Instagramissa nimellä Kakkukunkku.
  • Ainasvuori oli mukana viime syksynä esitetyn Koko Suomi leipoo -tv-ohjelman viidennellä kaudella, jossa 12 leipuria otti toisistaan mittaa niin teknistä taitoa kuin luovuutta vaatineissa leivontatehtävissä.

 

Samulin aiempia reseptejä:

Täyteläinen marjapannacotta – Katso Kakkukunkun helppo resepti!

Kesäpöydän kruunaa piña colada -juustokakku – Täydellinen kesäherkku kookoksen ja ananaksen ystävälle

Kakkukunkun keittiöstä: Helppo ja täydellinen vadelmajuustokakku

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?