Äänestystulos: Kirkkovaltuusto haluaa valita uuden kirkkoherran

Lempäälän seurakunnan kirkkovaltuusto äänesti kokouksessaan 20. lokakuuta seurakunnan uuden kirkkoherran viran täyttämisestä

välillisellä vaalitavalla.

Kirkkovaltuusto päätti pyytää tuomiokapitulilta viran haun avaamista ja kirkkoherran valintatavaksi välillistä vaalia. Sen mukaisesti kirkkoherran valitsisi Lempäälän 27-jäseninen kirkkovaltuusto.

Toisessa, perinteisessä ja niin sanotussa välittömässä vaalitavassa äänioikeutettuja ovat kaikki seurakunnan jäsenet.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Timo Syväjärvi (Kristilliset perusarvot) esitti Tuija Seppäsen (Kokoomus – yhdessä seurakunnassa) kannattamana välitöntä vaalitapaa. Ehdotusta kannatti kahdeksan valtuutettua. Välillinen vaalitapa voitti äänin 18-8.

Hävinneellä kannalla oli neljä Kristillisten perusarvojen valtuutettua sekä kaksi Kokoomuksen ja kaksi Seurakuntaväen valtuutettua: Kristillisistä perusarvoista Leila Koivisto, Liisa Korkatti, Vesa Linna ja Timo Syväjäri, Kokoomuksesta  Hannele Hemminki ja Tuija Seppänen sekä Seurakuntaväestä Enni Huhtala ja Kirsti Hänninen.

Kirkkovaltuusto päätti myös, että ennen kirkkoherran valintaa seurakuntalaisten mielipidettä kuullaan järjestämällä vaalipaneeli tai muu avoin yleisötilaisuus.

 

Lausuntonsa valtuusto toimittaa Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulille.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee Lempäälän kirkkoherran valintaa kokouksessaan 18. marraskuuta. Viran haun ja vaalin tarkempi aikataulu selviää sen jälkeen.

Seurakunnan kirkkoherra Mikko Oikarinen jäi eläkkeelle 1. syyskuuta.

Kirkon omien säännösten mukaisesti kirkkoherran valinnan järjestää hiippakunnan tuomiokapituli, ei seurakunta.

 

Lue myös:

Seurakunnan Lempäälä-talon tilojen muutostöihin 130 000 euroa