Börjestä tuli vahingossa somepersoona – Mietteliäs ja harkitseva koira tietää, mitä tahtoo ja mitä ei tahdo

Börjen mietteliäs ulkomuoto vastaa sen hyväntahtoista, harkitsevaa luonnetta. Kuva: Tua Onnela

Riina Törnqvist perusti kääpiösnautseri Börjelle omat somesivut siksi, että kasvattaja pystyisi seuraamaan toiselle paikkakunnalle muuttaneen pennun elämää. Törnqvist myös ajatteli, että näin ei tulisi täytettyä omia sivuja pelkillä koirajutuilla.

Suunnitelma ei ihan toteutunut. Ensinnäkin Törnqvistin omat sivut ovat kuulemma siltikin täynnä Börjeä, ja toiseksi Börjen sivuista ei tullut pelkkä sisäpiirin kuulumiskanava. Yllättäen Börjen elämä kiinnosti paljon muitakin kuin tuttuja, ja nyt sillä on Facebookissa lähes 700 seuraajaa.

Börje jakaa kuvia nukkumisesta, syömisestä, lenkkeilystä ja harrastuksista – koiran elämän tärkeistä jutuista siis. Lisäksi Börje voisi ulkonäkönsä perusteella jakaa mietelauseita, sillä kulmakarvoineen ja partoineen se näyttää varsin viisaalta ja pohdiskelevalta.

Törnqvist kertoo, että luonne vastaa ulkonäköä: Börje tosiaan on harkitseva ja järkevä tyyppi. Kun muut vaikkapa luonnossa liikkuessa rymyävät vauhdilla läpi hetteikön, Börje pysähtyy arvioimaan parhaan reitin ja saapuu sitten paikalle tyynesti kuivin tassuin.

– Börje on sellainen koira, jonka kanssa ei joudu kommelluksiin. Sen voi ottaa minne vain mukaan, kertoo Börjen toinen ihminen Jaakko Pihlaja.

Vakaan harkintansa avulla Börje myös päättää, mitä haluaa ja mitä ei. Esimerkiksi retkeily Lapissa ja vetolajit ovat kivoja, mutta agilitykokeilu jäi yhteen kertaan. Börje ei tykännyt, ja ihmiset kunnioittivat sen valintaa.

 

Börje tykkää luonnossa liikkumisesta, ja se on muun muassa kokenut Lapin-kävijä. Kuva: Tua Onnela

 

Lue lisää paikallisista eläimistä:

Jasu on nähnyt maailman muutokset – Punakorvakilpikonnia ei enää saa myydä eikä kasvattaa