LeKi:n hiihtonaiset hakivat vauhtia Suomen cupin startissa

Viikonvaihteessa starttasi Vuokatissa hiihdon Suomen cupin kilpailusarja. Kuusiosainen sarja pyörii nyt kymmenettä kautta. Seuraava otatus on Taivalkoskella 21.–22. marraskuuta. Viimeinen käydään huhtikuussa Rukalla. Muutamissa cup-kilpailuissa hiihdetään myös Suomen mestaruuksista.

Vapaalla Vuokatissa käytyihin suksikarkeloihin osallistui kolme Lempäälän Kisan hiihtäjää: Leena Nurmi, Ella Noora Haapalehto, Oona Kettunen ja Eeva Nurmi. Tässä järjestyksessä 4 X 4 kilometrin viestin hiihtänyt joukkue päätyi sijalle 18. Loppuun hiihtäneitä joukkueita oli 34.

Kaikille kilpailu oli kauden ensimmäinen – ja 15vuotiaalle Haapalehdolle ensimmäinen aikuisten kisoissa. Sitkeä vamma ja kausi-influenssa piti kaksi LeKi:n edustusnaista sivussa. Ella Noora Haapalehto hoiteli osuutensa mallikkaasti ja sai palkinnoksi kokemusta aikuisten isoista kisoista.

Nurmen hiihto oli vielä keskentekoista. Kettunen jatkoi kesän ja syksyn rullahiihtojen ja juoksukisojen jäljiltä hyvää tasoaan suksilla ollen osuutensa kahdeksanneksi nopein.

Parin kilometrin pituinen Vuokatin kilpabaana oli miltei jäinen, joten suksen kantti piti polkaistessa huonosti. Vauhti oli harvinaisen kovaa: naisten sarjan voittojoukkueen Kainuun Hiihtoseuran aika noin 12 kilometrin matkalla oli 27,41. Se tekee kilometriä kohti noin 2,30. Sprinttipäivänä miesten kärki sivakoi 1,5 kilometrin radan alle kolmen minuutin. Vauhdin, kovan ladun ja kilpailijoitten paljouden takia polvillaan ja kyljellään käyntejä oli tavallista enemmän.

Ensi viikonvaihteessa Vuokatissa jatketaan ns. FIS kilpailuilla, joissa hiihtäjät tavoittelevat kansainvälisiin hiihtoihin osallistumiseksi vaadittavia pisteitä. Kansallisissa arvokilpailuissa niiden mukaan määräytyy mm. lähtöjärjestys.ntero Korhonen