Leponiemelle hopeaa ja Rannalle viides sija SM-maantiejuoksusta

Kuva: Jarkko Leponiemi
Maantiejuoksun naisten sarjaa vauhdittavat alkumatkasta Klaara Leponiemi (oikealla), Laura Manninen ja Annemari Kiekara.

Kymenlaakson Pyhtään kauniissa huhtikuisessa lauantaisäässä nähtiin kaksi huikeaa lempääläissuoritusta, kun kamppailtiin maantiejuoksun SM-mitaleista. Naisten puolimaratonilla Klaara Leponiemi jatkoi vastaavien kisojen mitaliketjuaan ja oli hienosti hopealla ajallaan 1.18,53. Hyvin pinni myös toinen LeKi-YU:n edustaja, 19-vuotisten sarjan Emma Ranta, joka paransi maantiekympin ennätysaikaansa yli minuutilla ja oli tuloksella 38.29 viides.

– Ei ollut helppo juoksu, mutta hyvin pystyin loppuun asti puristamaan ja ohittamaankin yhden kilpailijan lopussa, myhäili iloinen Leponiemi, jonka aika oli noin minuutin verran hänen ennätystään heikompi.

Kisan voittaja Laura Manninen ja ehkäpä suurin suosikki Anne-Mari Kiekara vauhdittivat alkumatkaa. Kiekara heitti kisan kesken lihastuntemusten takia noin puolimatkassa, jolloin Suvi Miettinen nousi Leponiemen ohi. Manninen meni kisassa menojaan, hänen voittomarginaalinsa oli yli kaksi minuuttia Leponiemeen. Miettisen Klaara ohitti lopussa, vielä noin 15 kilometrin kohdalla Miettinen oli reilusti Leponiemeä edellä.

– Reitti oli kaunis, mutta raskas useine mäkineen, se vaikutti loppuaikaan. Kevääseen kuuluu ihan hyvää, harjoittelu on sujunut hyvin ja terveyttäkin on riittänyt, kertoi Leponiemi kuulumisiaan.

Kuljulaisen Rannan juoksijadynastian seuraava tähti on Emma Ranta, jonka nousujohteinen kisa päättyi komeaan vitossijaan. Puolimatkassa Emma oli seitsemäs, mutta nousi toisella puolikkaalla kaksi sijaa.