Alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastukset voidaan käynnistää – Ensi viikolla käsitellään kirjastojen ja museoiden avaamista

Nuorten ryhmäharrastukset voidaan jälleen käynnistää.

Alle 20-vuotiaiden, eli vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneiden, ryhmäharrastukset voidaan tällä viikolla käynnistää myös sisätiloissa. Näin linjasi Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä tiistaina 20. huhtikuuta.

Viime viikolla sallittiin lasten, vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien, ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa.

Harrastuksissa on noudatettava OKM:n ja THL:n turvaohjeita.

Myös vapaan sivistyksen opetustoiminta, taiteen perusopetus ja nuorisotilat voidaan avata nuorille ohjattuun ryhmätoimintaan maskisuositusta ja turvaohjeita noudattaen.

 

Ensi viikolla pandemiaohjausryhmä käsittelee muun muassa kirjastojen ja museoiden avaamista toukokuussa.

Vappuaattoa vietetään Pirkanmaallakin vielä kuuden henkilön kokoontumisrajoituksen ollessa voimassa. Aluehallintovirasto tarkastelee toukokuun kokoontumisrajoitusta ensi viikolla.

 

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin 157 uutta koronatartuntaa. Sairaalahoitoa tarvitsevien osuus ei ole pääsiäisestä merkittävästi laskenut. Taysin osastoilla on edelleen toistakymmentä koronapotilasta.

Koulujen lähiopetukseen siirtyminen ei ole näkynyt tartuntojen kasvuna. Alle 10-vuotiaiden tartunnat ovat jonkin verran vähentyneet.

Tartuntoja todettiin nyt työpaikoilla suhteellisesti enemmän kuin aiempina viikkoina. Päihteidenkäyttäjien ja asunnottomien parissa oleva epidemia muodostaa puolestaan merkittävän osan viime viikon tartunnoista.

 

Viime viikolla todettiin 47 perheiden sisällä saatua tartuntaa ja 17 sukulaisten ja ystävien tapaamisista saatua tartuntaa. Tartuntoja todettiin seitsemällä eri työpaikalla yhteensä 18. Hoito- tai hoivayksiköstä todettiin 14 tartuntaa, joista suurin osa oli asumispäivystyksessä.

Aikuisten sisäliikuntaharrastuksista tuli edelleen tartuntoja, viime viikolla yhteensä viisi tartuntaa. Ulkomailta saatiin neljä tartuntaa. 21:stä muusta tapauksesta kolmasosa todettiin päihteidenkäyttäjillä. Yksittäisiä tartuntoja todettiin liikennevälineessä ja yksityisissä juhlissa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?