Vesilahdessa Lika Nuora pyörittää kahvilaansa jopa 12 tuntia päivässä – ”Kun rakastaa sitä mitä tekee, kello vain juoksee töissä”

Lika Nuora paistaa vappuna yli 500 munkkia, joka on yksi Narvan Helmen suosituimmista tuotteista vuoden ympäri. Kuva: Aliisa Salminen

Pienessä Narvan kylässä sijaitsee oma helmensä, eli lounaskahvila Narvan Helmi. Kahvilan omistajalle, Lika Nuoralle, Narva oli aivan tuntematon paikka ennen omaa yritystä kylän keskustassa. Idea kahvilan perustamisesta syntyi, kun muita töitä ei meinannut löytyä.

– Kun minä olen tällainen ja näytän tältä, niin kaikki luulee kaikkea, Nuora sanoo.

Nuora on koulutukseltaan merkonomi ja hänen aviomiehensä, joka toimii myös yrittäjänä, kannusti kokeilemaan oman kahvilan avaamista. Nuora on pyörittänyt kahvilaa nyt noin kaksi vuotta, ja hän tekee kaiken työn yksin. Tämä ei kuitenkaan haittaa kahvilan aurinkoista omistajaa, vaikka hän kertoo monien ihmettelevän, miten hän jaksaa. Työpäivät ovat usein 11 ja 12 tunnin mittaisia.

– Minä rakastan tätä hommaa, niin en ole väsynyt. Kun rakastaa sitä mitä tekee, kello vain juoksee töissä, Nuora sanoo hymyillen

Yksin tekeminen on Nuoran mukaan myös tehokkaampaa.

– Tiedän mitä teen ja missä kaikki on, eli pääsen silloin nopeammin. Se on minun linjani, hän toteaa.

Nuora kertoo asiakkaiden pitävän hänestä ja hänen tavastaan pyörittää kahvilaa sekä laittaa ruokaa. Kahvilan tuotteiden tärkein ominaisuus on tuoreus. Nuora valmistaa kaiken aina taikinasta ja marinadeista asti itse. Hänen mukaansa kun ruoka on hyvää, on parempi mieli, ja ruuan täytyy aina olla tuoretta.

Vuosi on ollut monille yrittäjille raskas koronapandemian takia, mutta Narvan Helmessä on omistajan mielestä pärjätty silti todella hyvin. Kahvila oli keväällä kiinni hallituksen koronarajoitusten mukaisesti, mutta Nuora kertoo, että asiakkaat palasivat kuitenkin heti, kun ovet olivat taas auki.

Tulevana kesänä Narvan Helmessä hommat jatkuvat samaan tapaan kuin aina ennenkin. Nuoran mielestä kesä on kuitenkin mukavaa aikaa, koska silloin on lämmintä ja näkee paljon ihmisiä.

– Kun näen ihmisiä, olen iloinen, Nuora toteaa.

Lika Nuora nauttii työstään ja ihmisten seurasta. Kuva: Aliisa Salminen